Sport

košarka, aba liga

Košarkaši Zadra protiv Partizana postojali svega 13 minuta

Košarkaši Zadra protiv Partizana postojali svega 13 minuta
Partizan NIS / ABA

Unatoč solidnom ulasku u utakmicu, košarkaši Zadra u Hali Aleksandra Nikolića jednostavno nisu imali prave šanse protiv Partizana. U 17. kolu ABA lige upisali su stoga vrlo uvjerljiv poraz s rezultatom 87-60.

Uvod u utakmicu obilježile su jako dobre obrane s obje strane i pomalo traljavi napadi, pa je semafor nakon 5 i pol minuta igre pokazivao svega 4-1 u korist Zadra. Napadi su tek u završnici prve dionice proradili pa je rezultat nakon 10 minuta igre glasio 13-12 za momčad Danijela Jusupa.

Sredinom druge dionice promijenio se odnos snaga na terenu i Partizan je poveo s 23-19 nakon tri zadarska uludo potrošena napada pa je Jusup reagirao s prvom minutom odmora na utakmici. Svoje igrače na dogovoru nije uspio usmjeriti u pravom smjeru te je domaćin nakon 20 minuta igre imao značajnih 43-26. 

Već na otvaranju drugog poluvremena Partizan je došao do 20 koševa prednosti, 46-26 i postalo je jasno kako Zadar ogromnim koracima kreće ka porazu. U takvom odnosu snagu pitanje je koliki bi bio zadarski zaostatak da se nije razigrao Fundić i povezao 10 zadarskih koševa za ukupnih 61-44 u korist domaćina nakon treće dionice.

U posljednjih 10 minuta čisto odrađivanje posla što se Beograđana tiče, uz dodatno nabijanje razlike za konačnih 87-60. 

Zadar je tako ostao na svega 4 pobjede u 17 odigranih utakmica. Najefikasniji u porazu bio je Fundić s 19 koševa, 13 je dodao Vuković i njih su dvoje tako ostali jedini dvocifreni strijelci Zadra. Kod domaćina se čak 10 igrača upisalo u strijelce, a najviše su postigli McAdoo i Jaramaz, svaki po 13. 

Od statističkih podataka svakako ćemo izdvojiti i jedan raritet, a to je zadarska trica koja je iznosila nestvarnih 1/26, s time da je jedinu tricu postigao Vuković u posljednjoj minuti susreta.

Istina, teško je bilo očekivati kako će Zadar doći do pobjede u Beogradu, no momčad Danijela Jusupa napravila je dodatni korak ka ispadanju iz ABA lige. Zadarski navijači stoga će morati u nedjelju svim srcem navijati za Krku protiv Mege Bemax kako se posljednjeplasirana momčad ne bi bodovno izjednačila sa Zadrom, a zbog bolje koš-razlike u međusobnim duelima i pretekla ga.

U sljedećem kolu Zadrani će na svome parketu dočekati Mornar iz Bara.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!