Zabava

Divlji zapad kraj Zadra

Otvorio se kaubojski grad Buffalo Bill

Otvorio se kaubojski grad Buffalo Bill

Pet mjeseci 50-ak rođaka i prijatelja Ivanice Bukve (37) zabijalo je 20 tisuća čavala u 95 kubika greda i dasaka. Cilj su postigli u subotu otvorenjem Buffalo Bill Cityja, prenosi 24sata

To je komadić Divljeg zapada "prekopiran" u mjesto Vrsi kraj Zadra, pravi mali gradić na 18.000 četvornih metara. Struju dobivaju iz solarnih ploča, a vodu iz obližnjih jezera. Postoji i eko vrt u kojemu će gosti Divljeg zapada moći sami brati povrće, saloon, hotel, zatvor u kojemu već jedan, za sada umjetni pljačkaš banke leži i hladi usijanu glavu, ured šerifa koji je revolveraša strpao iza rešetaka, banku, konjušnicu s četiri konja, teren za jahanje i muzej-antikvarijat.

- Za sad nam u zatvoru leži lutka. No ovoga srpnja zamijenit će je glumac, a tijekom noći njegov "brat" krenut će ga osloboditi. U međuvremenu ćemo angažirati i can-can plesačice i organizirati "razbojništva" da bude veselo.

Razmišljamo da posjetitelje uključimo u performans, ali kao iznenađenje, jer im ništa nećemo reći. Uložili smo puno novca, energije i truda, a zaposlili smo deset ljudi. Gosti se mogu igrati bacanja kaubojskog lasa, potkove, gađanja lukom i strijelom, a odigravat će se dvoboji kao iz filma "Obračun kod O.K. Corrala".

Svirat će se kaubojska, ali i elektronska glazba, a nadamo se da ćemo raditi i po zimi, organizirajući dječje rođendane, a bude li zainteresiranih i vjenčanja jer možemo primiti 180 ljudi - kaže vlasnica "Divljeg zapada" Ivanica Bukva.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.