Zabava

Koncert u Hitch baru

Jura Stublić i grupa Film vratili rock and roll u Zadar

Jura Stublić i grupa Film vratili rock and roll u Zadar

Film je bila jedna od najpopularnijih rock grupa bivše jugoslavenske new-wave scene u osamdesetima

Film je bila jedna od najpopularnijih rock grupa bivše jugoslavenske new-wave scene u osamdesetima. Osnivač i pjevač grupe Film, Jura Stublić započeo je glazbenu karijeru kao član grupe Azra 1977. godine. Ubrzo nakon toga, 1978. godine, nakon razlaza s Johnnyijem, zajedno s Mladen Juričićem „Maxom" i Marinom Pelaićem „Barracudom" osniva svoj bend Film.

Sve ostalo je, reklo bi se povijest, a kako to izgleda i zvuči danas uvjerila se zadarska publika na jučerašnjem koncertu u Hitch baru. Iako smo često imali prilike poslušati koncert Jure Stublića u Zadru, on jednostavno ne može dosaditi zahvaljujući brojnim hitovima nastalim u zadnja dva desetljeća. Osim toga, Stublić i grupa Film jedni su od rijetkih koji i dan danas njeguju izvorni rock and roll zvuk te scenski nastup.

Repertoar je bio sastavljen od samih hitova poput „Lijepo, lijepo, neopisivo", „Dom", „Bili cvitak", „Rob ljubavi", „Sjećam se prvog poljupca", „Moderna djevojka", „Dijete ulice", dok je najvatrenije bilo na stvarima „Neprilagođen" i „Srce na cesti". Stublić je još jednom dokazao da nije za otpisati, a zadarska publika je dobila još jednu savršenu uvertiru u vikend.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti