Zabava

Još dva dana do klapskog spektakla

Još dva dana do klapskog spektakla

Još nas dva dana dijeli do klapskog spektakla koji će se ovu srijedu održati u dvorani Doma sportova, a na kojem će nastupiti  najbolje hrvatske klape -Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Cambi, klapa Maslina, klapa Kampanel i klapa sv. Juraj- HRM, uz svoje goste V. Cocu, L. Bačić i I. Radovniković.

Klape su već odavno postale garancija za vrhunski provod uz vrhunsku glazbu i toplu rič. U prodaju su puštene  i  popularne tribine „Ice", napravljene specijalno za hokejaške utakmice, koje se nalaze na parteru. Interes za koncert je velik i dvorana će biti puna kao i uvijek kad su u pitanju klapski spektakli. Klape s velikim nestrpljenjem očekuju koncert, a  dobili smo i njihove eskluzivne izjave pred sam koncert:

''Vjerujem da će koncert u Zagrebu biti najbolji u ovoj "dvoranskoj sezoni". On je posljednji u nizu koncerata u velikim dvoranama I posebno je pripreman I koncipiran. Nakon Doma sportova, klape sele na otvorene prostore I to uglavnom u primorske gradove.

Klapu Maslina, a I sve izvođače veseli ovaj zagrebački nastup jer će od scenografije, rasvjete, razglasa... sve biti na razini koncerta svjetskih pop zvijezda. I posjetitelji u poslijednjim redovima dvorane, imat će fantastičan zvuk a izvođače će vidjeti na video-zidovima.

Od prvog velikog koncerta na Poljudu, prošlo je već 7 godina a "klapski pokret" ne jenjava, on je sve jači. Na koncerte pohode I obožavatelji iz Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke I trenuto klape su najveći "hrvatski brand". To čim prije trebaju uvažiti I prihvatiti u prvom redu ministarstva turizma i vanjskih poslova.

Iskreno nas veseli izlazak na raskošnu pozornicu Doma sportova I dat ćemo sve od sebe da publika s nama podijeli pozitivnu energiju pisme dalmatinske, da uživa i zapjeva s nama. Naravno, veseli nas još jedan susret s našim prijateljima iz drugih klapa s kojima gajimo izvanredne odnose a to i publika osjeća. Uživajmo u još jednom "Klapskom Woodstocku"!

Branko Bubica, klapa Maslina

''Koncert klapa u Domu sportova bit ce spektakl u pravom smislu te riječi  jer se radi o najslušanijim hrvatskim klapama i publici koja to prepoznaje svih ovih godina od prvog pojavljivanja klapa na splitskom Poljudu, pulskoj areni i svim drugim dvoranama diljem Hrvatske.

Ovi koncerti su potvrda da su klape nacionalni brend, kako u domovini tako i u inozemstvu što potvrduju nasi koncerti u susjednoj Sloveniji.

Vjerujem da cemo ulaskom u EUROPSKU UNIJU uz dobru organizaciju kakvu radi Scardona, ovakve koncerte imati u svim europskim metropolama i gradovima.''

 Marko Bralić, klapa SV. JURAJ - HRM

''Koncert u Zagrebu velika je obveza klape u smislu prezentacije novih pjesama. To je naš interes obzirom na planove koje klapa ima za jesen, a tiču se samostalnog koncerta u Zagrebu. O samom repertoaru na koncertu još nismo odlučili, nastojim pripremiti neko glazbeno iznenađenje odnosno premijeru.

Ako tako gledamo na koncert, u smislu novog glazbenog programa i izričaja koje su klape iznjedrile...u odnosu na prošli koncert ovakvog tipa u Zagrebu, riječ je o potpuno novom koncertu, s novim pjesmama. Ni u kojem slučaju se ne radi o nekakvoj reprizi ili već viđenom. U međuvremenu bilo smo dosta kreativni a i uspiješni u diskografskom smislu.

Što se tiče aspekta druženja s ostalim klapama, naravno da se tome radujemo, mi smo dugogodišnje kolege, klape su prijatelji i često i dublje povezani nego estradni solisti.''

Hrvoje Lozančić, klapa Cambi

I ovoga puta klape donose opet nešto potpuno novo, netipično za  klapske koncerte. Scenograf Neven Stojaković osmislio je i cijelu priču koja će pratiti izmjenu ovih klapa na pozornici.

Osim  novih velikih  hitova koje dominiraju glazbenom scenom, sjajnih klapa i vrlo zanimljive scenografije, prije koncerta  će se po prvi puta predstaviti i:

 www.SoundofDalmatia.com  - Internet radio koji 24 sata dnevno emitira našu autohtonu dalmatinsku glazbu. To je radio koji 24 sata dnevno emitira glazbu iz našeg kataloga, a zamišljen je kao izvanredna promocija klapske glazbe u svijetu, ali će  biti i idealna glazbena kulisa za sve naše restorane, kafiće, plaže na našoj obali.

Ukoliko niste već nabavili svoju kartu onda svakako požurite, jer karata je još malo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.