Zabava

Tribute to Đorđe Balašević

Neki Novi Klinci oduševili zadarsku publiku

Neki Novi Klinci oduševili zadarsku publiku

Svjedoci smo iznimne popularnosti Đoletovih stihova u zadnjih par godina, pa je bilo i za očekivati da će u Maraschinu biti veliki broj ljubitelja njegova lika i djela. S druge strane, malo je Zadrana čulo za tribute band Neki Novi Klinci, koji su svirkom pokazali zavidnu vještinu i energiju. Činjenica je da će mnogima nakon sinoćnjeg koncerta Klinci ostati u dobrom sjećanju.

Prije otprilike šest godina nekoliko prijatelja shvatilo je da ih povezuje ljubav prema Đoletovoj glazbi, te sposobnost izvođenja iste. Spletom sretnih okolnosti postava banda je kompletirana u jesen 2006. godine, kada su krenule prve probe. Led je probijen prvim javnim nastupom na Valentinovo, 14. veljače 2007. Ohrabreni toplim prijemom publike odvažili su se na nove avanture, što ih je sinoć dovelo i do našeg grada.

Repertoar je bio sastavljen od samih Đoletovih hitova. Teško je u takvoj situaciji izdvojiti one najbolje, ali se po reakciji mnogobrojne publike može reči da su najemotivniji trenutci i „zagrljene" ruke bili na pjesmama „Oprosti mi Katrin", „Priča o Vasi Ladačkom", „Lepa protina kći", „Jesen stiže dunjo moja", „D-moll", „Ne lomite mi bagrenje", „Mirka", „Ringišpil", „Čardaš", i „Prva ljubav".

Svi su se pronašli u svojoj pjesmi, pa tako i ljubitelji Đoletovih najnježnijih laganica poput „Poluuspavanke", „Marine", „Uspavanke za dečaka", „Lipe", „Olivere", „Provincijalke", i mnogih drugih.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.