Zabava

Najavljujemo

The Cult u srpnju u Spaladium Areni

The Cult u srpnju u Spaladium Areni

U 2012 godini žestoki rock će definitivno tresti cijelu Dalmaciju. Nakon Metalfesta, najavljenog za početak lipnja 2012 u Zadru, 'Spaladium Rock Projekt' predstavlja ispunjenje davnašnjih želja splitskih glazbenih  promotera, da se Split napokon nađe na konstantnoj koncertnoj međunarodnoj ruti velikih svjetskih glazbenih superzvijezda.

'Spaladium Rock projekt', projekt je koji će grad Split ovog ljeta učiniti rock metropolom u Hrvatskoj, jer u sklopu ovog projekta tijekom srpnja 2012 u Spaladium Areni gledati ćemo istinske legende svjetske glazbene rock scene, koje još uvijek po svijetu pune najveće koncertne prostore. Britanske rock legende The Cult arenu će napuniti 03.07. 2012, dok će 'Spaladium Rock Projekt' biti zaključen velikim koncertom legendarnih Guns N' Roses 17.07. 2012. U narednom tekstu pročitajte detalje, uključujući cijene ulaznica i prodajna mjesta istih.

 3. srpnja THE CULT stiže u Spaladium Arenu !!!

The Cult, jedan od najznačajnijih britanskih rock bendova osamdesetih i devedesetih u 2012 godini spremni su za najveći izazov karijere. Svoj deveti album 'Choice of Wapon', spreman za izlazak u svibnju 2012 ponovno su snimili s čuvenim producentom Bob Rockom, koji je producirao njihov kultni album 'Sonic Temple', a s kojim su The Cult dotaknuli najveće vrhunce karijere. Uzevši u obzir kako je producent Bob Rock 'odgovoran za neke od najznačajnijih albuma u povijesti glazbenog businessa (Bon Jovi; Slippery When Wet, New Jersey i Keep The Faith, Metallica; Black album, Load, reload..., Motley Crue: Dr. Feelgood itd) i fanovi i glazbeni kritičari očekuju novo remek djelo, što je već potvrdio prvi single 'Lucifer', koji je netom nakon izlaska pobrao odlične kritike diljem svijeta.

Karizmatični pjevač Ian Astbury, vrhunski gitarist i ko-autor većina pjesama Culta skupa s Ianom, Bill Duff zajedno s ekipom po treći put dolaze u Hrvatsku, no ovog puta destinacija je Split i Spaladium Arena. Nakon što su oduševili fanove na Drava Rock Festu u Koprivnici, te nakon što se za njihov zagrebački koncert u Domu sportova 2009 tražila ulaznica više, The Cult u punoj snazi dolaze u Split, kako bi promovirali novi album 'Choice of Weapon', ali i prodrmali Spaladium S nekim od bezvremenskih hitova poput 'Sweet Soul Sister', 'Rain', 'She Sells Sanctuary', 'Fire Woman', 'Wild Flower', 'Edie (Ciao Baby)' i mnogim drugima.

Izvorno osnovani kao Southern Death Cult, The Cult već 1984 s albumom 'Dreamtime' privlače popriličnu pozornost, da bi već drugi album 'Love' iz 1985 postao svjetski uspješan, donoseći dva hita 'Rain' i 'She Sells Sanctuary'. Kulminacija svjetskog mainstream uspjeha nastavila se albumima 'Electric' i 'Sonic Temple', koji je 1989 hitovima poput 'Sweet Soul Sister', 'Fire Woman' i 'Edie (Ciao Baby)' doživio platinasta izdanja i osvanuo na Billboardovom broju 10 u USA. U devedesetima The Cult su uz dva izdana albuma imali turbulentnih razdoblja, pa čak i trogodišnji prekid djelovanja, da bi nakon reuniona 1999 dvije godine kasnije izbacili album 'Beyond Good And Evil'. No loša karma u bendu trajala je još uvijek i razdoblje između 2002 i 2004 članovi su proveli po svojim solo karijerama i raznim projektima suradnje. Taj period je najbolje iskoristio kariznatični Ian, koji je u zajedničkim projektima s članovima The Doorsa 'The Doors Of The 21st Century' i 'Riders Of The Storm' utjelovio legendarnog Jim Morrisona na posljednjim nastupima The Doorsa. Uklopivši se u potpunosti bojom glasa i svojim nastupom, Jan je na toj turneji čak i Izgledom podsjećao na Morrisona, a po reakcijama fanova The Doors bolju zamjeni nisu mogli pronaći. Godina 2007 donosi osmi album 'Born Into This' i prvo gostovanje u Hrvatskoj. Dvije godine kasnije zagrebački koncert bio je rasprodan, dok će se treće gostovanje, koje najavljujemo u Splitu nadovezati na novi album kojega svi željno isčekuju, a čiji izlazak je zakazan za 22.05. 2012.

The Cult svoje mjesto u povjesti roka zaslužuju ponajviše time, jer su prvim albumima uspješno iskombinirali elemente post-punk glazbe, klasičnog i gohic rocka, bluesa, hard rocka, pa čak i metala, a ta kombinacija je u pravom vremenu donjela svježinu i dašak novovjeke originalnosti na pomalo istrošenu britansku i svjetsku mainstream rock scenu. Upravo taj bend imati ćemo prilike pozdraviti u Splitu.

Pretprodaja ulaznica za koncert grupe 'The Cult' započinje u četvrtak, 08.03. preko sistema Eventim i već od jutra ulaznice ćete moći pronaći na svim uobičajenim prodajnim mjestima eventima po posebno sniženoj promotivnoj cijeni, koja će tek prva dva tjedna, odnosno do 24.03. iznositi samo 190,00kn.

Lista cijena ulaznica:

Od 08.03 - Parter i tribine: 190,00kn

Od 25.03 - Parter: 220,00kn

Od 25.03 - Tribine: 240,00kn

Kako je medijima već najavljeno prošlog tjedna, legendarni rock band iz Los Angelesa Guns N' Roses  zatvoriti će 'Spaladium Rock Projekt' spektakularnim koncertom u Splitu 17.07. za kojeg će se sigurno tražiti ulaznica više. Detalje o početku prodaje ulaznica za Gunse, te o cijenama VIP ulaznica za The Cult i za Guns N' Roses, objaviti ćemo idućeg tjedna na press konferenciji u Splitu, na kojoj će mnogo drugi detalji vezani uz 'Spaladium Rock Projekt' biti otlriveni i pojašnjeni.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.