Zabava

Nova klapa

Večeras prvi službeni nastup klape Niko

Večeras prvi službeni nastup klape Niko

Početkom kolovoza, točnije 2. kolovoza osnovana je nova zadarska klapa "Niko". Ono što novu klapu čini posebnom jest činjenica da u njoj pjevaju brojni poznati Zadrani, među kojima su svakako najzvučnija imena Davora Pekote, Rikarda Perkovića, Bepa Matešića i Duje Stanišića.

Klapa će pjevati u "a' capella" izvedbi, ali i uz mandoline i gitare, a repertora će se sastojati od od dalmatinske pisme, ali neće izostati niti obrade domaćih i stranih evergreena, a naći će se gospel glazbe.

Prvi službeni nastup klapa će imati večeras u restoranu Niko na zadarskoj Puntamici, a premijerni nastup će snimati i ekipa HRT-a za emisiju "Boje turizma".

Klapa već ima pozive za nastupe diljem Hrvatske, ali i iz europskih metropola Londona, Pariza, Milana i Beča. 

- Pokušat ćemo svojim izvedbama ući u uho, dušu i srce svim ljubiteljima dobre pjesme kako u domovini tako i u cijelom svijetu, kaže Erik Pavin jedan od osnivača klape "Niko".

Inače klapu sačinjavaju, prvi tenor i solo pjevač Bepo Matešić, prvi tenori Duje Stanišić, Vjeko Nakir i Riki Perković. Drugi tenori su Leon bataljaku, Tomislav Bubić i Erik Pavin, baritoni su Krešimir Perović, Tomislav Košta, Ante Radoš i Mladen Košta, dok bas pjevaju Davor Pekota, koji izvodi i solo pjesme, te Ante Gospić i Marko Vidučić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.