Zabava

Početak u Barceloni

U2 započeo svoju turneju

U2 započeo svoju turneju

Publika je posebno došla na svoje u drugom dijelu koncerta kad je skupina izvodila klasike poput nezaobilaznih 'When the streets have no name' i 'In the name of love'

Legendarna irska rock skupina U2 počela je u utorak navečer u Barceloni svjetsku turneju '360º Tour' pred više od 90.000 gledatelja, uz posvetu Michaelu Jacksonu i izravnu vezu s Međunarodnom svemirskom stanicom (ISS).

Albert Gea/Reuters U2 u Barceloni Pogledaj cijelu fotogaleriju
Vjeran svojoj vokaciji, pjevač Bono izrazio je podršku oporbenoj čelnici iz Mianmara i dobitnici Nobelove nagrade za mir Aung Suu Kyi kojoj se sudi jer nije poštivala pravila kućnog pritvora, kako tvrdi hunta. Irska skupina podijelila je maske s likom Aung Suu Kyi gledateljima na stadionu Camp Nou na kojem je održala prvi koncert svoje svjetske turneje.

Na početku je U2 izveo skladbe sa 12. studijskog albuma, izdanog u veljači - 'No line on the horizon'. Publika je posebno došla na svoje u drugom dijelu koncerta kad je skupina izvodila klasike poput nezaobilaznih 'When the streets have no name' i 'In the name of love'. Bono, odjeven u majicu FC Barcelona s brojem jedan i svojim imenom ispisanim na leđima, posvetio je 'Angel of Harlem' Michaelu Jacksonu, otpjevavši usred pjesme nekoliko kitica jednog od hitova pokojnog kralja popa 'Main in the mirror'.

Irska skupina koja je ljubomorno čuvala tajnu o sadržaju koncerta povezala se na nekoliko minuta izravno s astronautima u Međunarodnoj svemirskoj stanici s kojima je razmijenila nekoliko rečenica o potrebi očuvanja ovoga 'malog planeta'. Jedna od atrakcija turneje je pozornica koja zauzima polovinu travnjaka. Nadvisuje ju metalna struktura koju su fanovi nazvali 'the claw' (kandža), inspirirana fotografijama nedovršena Gaudijeva remek-djela Sagrada familia. Konstrukcija je visoka 50 metara i teži 390 tona.

Devedeset tisuća mjesta puštenih u prodaju za početak turneje u Barceloni prodano je 25. ožujka za samo 54 minute, po cijenama od 30 do 150 eura. Drugi koncert održat će se u Barceloni u četvrtak. Tijekom prvog dijela svjetske turneje predviđena su 44 koncerta, od kojih će dva, 9. i 10. kolovoza, biti održana u Zagrebu.

U2 je pjesme u Barceloni izveo ovim redoslijedom:

1. Breathe
2. No Line On The Horizon
3. Get On Your Boots
4. Magnificent
5. Beautiful Day
6. I Still Haven't Found What I'm Looking For / Movin' On Up (snippet)
7. Angel Of Harlem / Man In The Mirror (snippet) / Don't Stop 'Til You Get Enough (snippet)
8. In A Little While
9. Unknown Caller
10. The Unforgettable Fire
11. City Of Blinding Lights
12. Vertigo
13. Crazy Tonight
14. Sunday Bloody Sunday
15. Pride (In The Name Of Love)
16. MLK
17. Walk On / You'll Never Walk Alone (snippet)

(Bis)
18. Where The Streets Have No Name
19. One
20. Ultra Violet (Light My Way)
21. With Or Without You
22. Moment of Surrender

Video i fotogaleriju možete pogledati  ovdje


Reci što misliš!