Zabava

KBC

U novom RTL-ovom serijalu glume pravi liječnici, no bolest ima glavnu ulogu

U novom RTL-ovom serijalu glume pravi liječnici, no bolest ima glavnu ulogu

Zahvaljujući edukativnom dokumentarno-igranom serijalu 'KBC', koji se na RTL-u počinje emitirati od 20. ožujka u 19:15, gledatelji će dobiti priliku upoznati se sa svijetom medicinskog osoblja

Većina nas iz osobnog iskustva zna što se događa kada pacijent dođe na hitni bolnički prijem. Gledatelji će moći vidjeti kako osoblje najzaposlenije bolnice u gradu rješava nesvakidašnje medicinske slučajeve. 

U RTL-ovom kliničko-bolničkom centru nema mjesta strahu jer u njemu rade hrabri liječnici i medicinski stručnjaci koji se svakodnevno susreću s neobičnim slučajevima, pronalaze lijek za nesvakidašnje bolesti i spašavaju unesrećene. Medicinski tim čine pravi stručnjaci, mladi i uspješni liječnici, glavne medicinske sestre s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom, te sestre i bolničari. Natalija Ćurić, Alen Borić, Gordan Matijević, Marija Sarač, Marina Kralj, Katarina Pavlović i Ognjen Labaš šestero je doktora specijalizanata koji zbrinjavaju najugoroženije pacijente, koji dolaze na hitni prijem 'KBC'-a. Njih tumače stvarni doktori, koji uistinu spašavaju živote drugih u domovima zdravlja, bolnicama, klinikama i bolničkim centrima diljem Hrvatske.  

U RTL-ovom kliničko-bolničkom centru nema mjesta strahu jer u njemu rade hrabri liječnici i medicinski stručnjaci koji se svakodnevno susreću s neobičnim slučajevima, pronalaze lijek za nesvakidašnje bolesti i spašavaju unesrećene

Ako ste pomislili da upravo oni vode glavnu riječ u izrazito stresnim situacijama u kojima život pacijenata visi o niti, bolest i nesreće su zapravo glavni pokretači priče. Tako će gledatelji imati priliku vidjeti što se događa s pacijentom koji hitno mora na operaciju potkoljenice nakon što je sudjelovao u prometnoj nesreći, kako pomoći momku koji se boji liječnika, igle i krvi, a u obraz mu se zarila udica za pecanje, kako liječiti opekline viskokog stupnja nakon što je neslana šala pošla po zlu ili kako pomoći unesrećenom nakon što je dobio alergijsku reakciju na ubode pčela. 

Medicinsko osoblje gledatelje će provesti kroz sve dijelove pojedine priče te im objasniti i educirati ih oko detalja liječenja pacijenta, kao što su stručni medicinski opisi pojedinih bolesti, ukazati na simptome i potencijalne načine liječenja. Osim navedenog, liječnici i medicinske setre će pomagati i kod emotivnih stanja pacijenata, ali i smirivati njihove bližnje, koji u čekaonicama sa zebnjom očekuju najnovije vijesti.  

Posebnost ovog formata je dokumentaristički prikaz medicinskih slučajeva kroz „oko“ novinarske ekipe koja nenametljivo i bez uplitanja prati svakodnevni rad hrabrog medicinskog osoblja i gledateljima prenosi emotivna stanja pacijenata i njihovih bližnjih. Kako bi svaka epizoda 'KBC'-a ostavila što realniji dojam, na setu je za vrijeme snimanja bio i medicinski konzultant koji je nadopunjavao sinopsise i scene događajima iz vlastitog profesionalnog iskustva, a pri izradi rana, ozljeda i opeklina koristila se profesionalna, filmska šminka. Kroz ukupno šezdeset epizoda 'KBC'-a gledatelji će imati priliku vidjeti koliko je liječničko zanimanje plemenita i važna profesija, naučit će nešto novo i nadopuniti svoje medicinsko (ne)znanje, a tople ljudske priče dirnut će i one najtvrdokornije.

S čime se sve hrabro medicinsko osoblje svakodnevno suočava, saznat ćete u 'KBC'-u, novom serijalu RTL-a već od ponedjeljka 20. ožujka u 19:15!


Reci što misliš!