Zabava

OD 7. DO 11. LIPNJA U OSIJEKU

Festival ekstremnog sporta i glazbe: Pannonian Challenge najavio dosad najbogatije izdanje

Festival ekstremnog sporta i glazbe: Pannonian Challenge najavio dosad najbogatije izdanje
Pannonian Challenge

Pannonian Challenge je od malog natjecanja za lokalne vozače izrastao u ekstremni sportski događaj svjetskih razmjera

Danas je u osječkom hotelu Osijek najavljen 18. po redu Pannonian Challenge, čiji će line-up, kako sportski tako i glazbeni, ove godine nadmašiti sva očekivanja. Pored dosad najavljenih izvođača (S.A.R.S., Bad Copy, Frenkie i mnogi drugi), koji će u noćnim satima začiniti BMXskate i inline natjecanja, na glazbeni stage stiže i Let3. Nešto ranije nego dosad, Pannonian će ove godine svoje punoljetno izdanje održati od 7. do 11. lipnja, a na radost svih posjetitelja, ulaznice za sportski dio festivala bit će besplatne za sve gledatelje, dok će ulaznice za glazbeni dio koštati 20 HRK po noći.

Voditelj Pannonian Challengea Jurica Barać istaknuo je nekoliko noviteta koji nas očekuju na ovogodišnjem izdanju festivala: „Dijeli nas još mjesec dana do osamnaestog Pannonian Challengea, a čast mi je da će ga ove godine posjetiti svjetski prvak i trenutno najveće ime BMX-a u svijetu – Australac Martin Logan. Osim toga, u noćnom dijelu festivala zabavljat će nas S.A.R.S., Let3 i druga imena koja obećavaju izvrstan provod. A poseban poklon našoj publici je besplatan ulaz na sportski dio događaja!“

Barać je napomenuo kako će se za vrelu atmosferu ovogodišnjeg Pannonianapobrinuti preko 300 vrhunskih sportaša svijeta, više od 200 marljivih volontera i članova organizacije te preko 50 glazbenika iz naše regije te pozvao sve da se otvorenju festivala pridruže 7. lipnja u parku na zajedničkom roštilju.

Da je Pannonian jedan od najvažnijih brendova grada smatra i njegov gradonačelnik Ivica Vrkić, koji je tijekom konferencije rekao da se festival profilirao u neizostavni dio sportsko-zabavno-turističke ponude grada na Dravi, okupljajući ne samo osječku mladež, već i goste iz cijeloga svijeta, šaljući  time i sliku Osijeka u svijet.

„Pannonian ove godine proslavlja svoj punoljetni rođendan, što zasigurno svjedoči o njegovoj kvaliteti i zrelosti te atraktivnosti za mnogobrojne posjetitelje. Izrastao je u pravi , ne samo gradski, već i regionalni događaj ovoga tipa te Osijek upisao na kartu natjecanja u ekstremnim sportovima koji privlače najbolje svjetske BMX vozače i skejtere“, rekao je gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić.

No, ovaj festival nije samo zaštitni grad Osijeka, već i cijele Osječko-baranjske županije, a njezin župan Vladimir Šišljagić rekao je kako se rado sjeti skejtera na Trgu Ante Starčevića te ponosa kada je osnovan prvi skate park, a zatim i drugi… Osim toga da je Pannonian Challenge brand grada i županije vrijedan svakog priznanja i pohvale, Šišljagić je istaknuo i da je festival primjer upornosti i kreativnosti zaljubljenika u ekstremne sportove.  

“Danas je Pannonian Challenge dokazani projekt, hrvatski i svjetski event, kojemu se pristupa krajnje ozbiljno i odgovorno, ali i dalje zrači vedrim i sportskim duhom svih sudionika i gledatelja, unatoč vječnim komarcima. Takav nam i treba.”

Pannonian Challenge u ovih je 18 godina pokazao i svoj turistički značaj. Osim što privlači vozače iz svih dijelova svijeta, u tih pet dana dom je i posjetiteljima koji o njemu šire riječ svuda po svijetu. Pomoćnica Ministra turizma Snježana Brzica izjavila je kako su svjesni da je za privući veći broj turista potrebno mnogo više od sunca i mora. 
„Iznimno je važno stvarati dodatne ponude i motive za dolazak turista, posebice na hrvatskom kontinentu koji je neupitno važan za povećanje konkurentnosti i još veću prepoznatljivost Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije. Upravo zato, manifestacije kao što je Pannonian Challenge, uvelike pridonose gradnji imidža hrvatskog kontinenta, ali i čitave naše zemlje kao destinacije s brojnim i zanimljivim ponudama i sadržajima zbog kojih će u Hrvatsku, ali posebice na hrvatski kontinent, svaki gost rado poželjeti doći“.

Pannonian je od malog natjecanja za lokalne vozače izrastao u ekstremni sportski događaj svjetskih razmjera, koji se nalazi na listi želja skoro svih najboljih vozača svijeta. Da bi došao tu gdje je sada, festivalu su pomogli dugogodišnji partneri, među kojima se najviše ističe Vipnet. Direktorica korporativnih komunikacija Vipneta Martina Rizman Matić na tiskovnoj je konferenciji izjavila: 

„Uspješna suradnja Pannonian Challengea i Vipneta nastavlja se već šestu sezonu, a ovaj će atraktivan projekt Osječanima i njihovim gostima ponovno donijeti sportska uzbuđenja te obogatiti turističku ponudu grada i Slavonije. Pobjednički duh Pannoniana i ove ćemo godine kao pokrovitelj upotpuniti zanimljivim sadržajima u Vip šatoru na samom događanju te iznenađenjima na našim društvenim mrežama, a tu bi posebno izdvojila našu dobrotvornu fundraising platformu Čini pravu stvar. Putem nje svi mogu postaviti vlastiti izazov te tako potaknuti prijatelje i poznanike na prikupljanje donacija za jednu od trenutno 33 udruge registrirane na www.cinipravustvar.hr. Ovom prilikom posebno želim zahvaliti vozaču BMX-a Marinu Rantešu što je svoj sportski izazov i natjecanje na Pannonian Challengeu vezao uz prikupljanje sredstava na Čini pravu stvar platformi za pomoć udruzi HUPT koja okuplja osobe s paraplegijom i tetraplegijom, a pozivam i druge natjecatelje te njihove navijače da postanu ambasadori humanosti“, izjavila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, generalnog sponzora Pannonian Challengea.

Pannonian Challenge danas ne bi bio to što jest bez vozača koji mu se vraćaju iz godine u godinu. No, osječka publika najviše voli kada parkom prolazi netko od hrvatskih BMX, inline ili skate vozača. Marin Ranteš, najbolji hrvatski BMX vozač, rodom je iz Varaždina, ali Osijek mu je kao drugi dom.

Pannonian je za mene velikog značenja, pogotovo jer je jedino natjecanje u mojoj zemlji. Naravno da pred domaćom publikom imam dodatni poticaj za pokazati svoj maksimum, ali i Osijek je moj drugi dom. Tu se osjećam kao domaćin, tu želim svoje prijatelje iz cijelog svijeta ugostiti, pokazati im ljepote naše Slavonije, upoznati ih s duhom naših ljudi, pokušati ih upoznati sa specifičnostima hrvatske kuhinje i ne manje važno  - pružiti im najbolji after party.“

Ponovimo još jednom, Pannonian Challenge od 7. do 11. lipnja okupit će najbolje svjetske vozače ekstremnih sportova, kao i neke od najboljih izvođača i bendova u regiji te tako spektakularno započeti još jedno vruće i ekstremno ljeto u Slavoniji. Sve informacije potražite na www.pannonian.hr.


Reci što misliš!