Zabava

petak, 11. kolovoza u 21.30

Na 4. Muul Festu u Sv. Filipu i Jakovu nastupaju M.O.R.T i Yellow Buzz

Na 4. Muul Festu u Sv. Filipu i Jakovu nastupaju M.O.R.T i Yellow Buzz

Pod pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice Sv. Filipa i Jakova u petak 11. kolovoza održat će se četvrto izdanje Muul Festivala na kojem će nastupiti dva vrlo kvalitetna benda; Yellow Buzz iz Zagreba i već svima znana grupa M.O.R.T iz Sinja.

Festival se odvija na glavnom mulu u Sv. Filipu i Jakovu s početkom u 21.30 sati, a ulaz je naravno slobodan. Želja organizatora je da festival bude tradicionalan tj. da se održava svake godine sa različitim bendovima koji i ne moraju biti istog žanrovskog usmjerenja.

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji kroz bezumno životarenje još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine sretno se spotiču o bubnjara Milu i snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013.

Otada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač.

Osim svega navedenog M.O.R.T. bjesomučno živi na turnejama.Krajem 2015. snimaju novi album ˝Tužna kocka˝ koji je objavljen u travnju 2016. te ponovno oduševio kritiku i publiku, te nominiran za nagradu Porin u kategoriji albuma rock glazbe.

The Yellow Buzz je zagrebački garažni blues/rock duo osnovan 2014. godine koji čine Adam Lončar na gitari i vokalum, i Bruno Bolfan na bubnjevima. Iza sebe imaju iskustvo sviranja po raznim drugim bendovima. Osim sviranja u The Yellow Buzzu, ovaj duo je i dio ekipe koja vodi Runaway Production studio poznat po online emisiji „Runaway Sessions“ koja je ugostila velik broj bendova s nezavisne scene poput ABOP, Chui, Baden-Baden, Sare Renar i mnoge druge.

Objavili su svoj prvi istoimeni EP u listopadu 2015. godine i velikom brzinom stekli pozornost publike, a od istaknutijih nastupa se mogu izdvojiti gostovanje na HRT emisiji HR Demo klubčiji su bili finalisti, nastup na ovogodišnjem izdanju festivala Brijačnica na Zagrebačkom Velesajmu gdje su svirali uz Majke, repetitor, Partibrejkerse, Kawasaki 3P i M.O.R.T.

The Yellow Buzz je svoje mjesto našao i u enciklopediji domaćih duo bendova pod nazivom „Da se ne zaboravi“ autora Dragana Vukovića, poznatog po radio i Internet emisiji Anatomija Zvuka.U svibnju 2016. izbacili su svoj prvi album jednostavno nazvan “Yellow Buzz”. Album je sniman u Runaways production studiju pod producentskom palicom Franje Heršaka i sastoji se od 10 pjesama prepunih energijom koje ovaj dinamični dvojac stvara.


Reci što misliš!