Zabava

kraljica estrade

Severinin Hazarder prvi Deezer singl mjeseca

Severinin Hazarder prvi Deezer singl mjeseca

Severinin novi singl 'Hazarder' postao je prvi Deezer singl mjeseca – nove top liste koju je predstavila Hrvatska diskografska udruga (HDU) prateći svjetske trendove i sve veći primat streaminga u glazbenoj industriji.

U pjesmi i spotu 'Hazarder' pojavljuje se i Leon, talentirani mladi glazbenik, za kojeg Severina nije štedjela riječi hvale:

 ''Pjesma je nastala prije dvije godine i bila mi je slatka, ali tek kad je Leon otpjevao svoje dijelove i kad smo snimili spot, kojeg je maestralno režirao Lazar Bogdanović, ona je dobila pravi smisao."

Uz prvo mjesto na listi Severina se može pohvaliti s još tri pjesme u 20 najstreamnijih domaćih pjesama u Hrvatskoj. 'Kuda za vikend' nalazi se na petom, 'Mrtav bez mene' na sedmom, dok je balada 'Kao' na desetom mjestu domaće top liste. "Jako sam sretna sto su četiri moje pjesme u prvih 10 na Deezeru sto govori o tome da sam na dobrom putu za novi album. Iznenađena sam što na listi nema pjesme 'Otrove' koja je na YouTube-u prešla 50 milijuna pregleda.To je znak da se razlikujete. Samo nastavite tako i želim vam puno sreće!", izjavila je Severina.

Druga najstreamnija pjesma u mjesecu rujnu bila je 'Himna generacije' Dubioze kolektiv, a sa četiri singla na listi može se pohvaliti i Željko Bebek. 'Ako voliš ovu ženu' duet s Oliverom Dragojevićem nalazi se na trećem mjestu liste, 'Gospodari noći' su na 14. mjestu, 'Ja po kafanama' na 16., a 'Kilometri tuge' zatvaraju listu s 20. mjesta.

U kategoriji stranih singlova na prvo mjestu zasjeli su Axwell A Ingrosso 'More Than You Know', slijedi Dua Lipa s 'New Rules' te J. Balvin Feat. Willy William s 'Mi Gente'Taylor Swift s prvim singlom sa svog novog albuma 'Revolution', pjesmom 'Look What You Made Me Do', nalazi se na četvrtom mjestu, dok su Zayn i Sia s 'Dusk Till Dawn' peti.

Top lista Deezer singl mjeseca predstavlja jedan novi glas publike u Hrvatskoj, a imajući u vidu da se radijska emitiranja i pjesme koje ljubitelji glazbe slušaju putem online kanala ponekad razlikuju, na ovaj način su Hrvatska diskografska udruga i Deezer željeli dati jednu novu širinu top listama i mogućnost da pjesme, koje možda ne dobiju svoje mjesto na drugim listama, postanu Deezer singl mjeseca.

HDU je pod svojim krovom već objedinio nacionalnu top listu radijskog emitiranja HR top 40 s pripadajućim regionalnim listama, službenu top listu prodaje – domaću i stranu, kao i top listu emitiranja inozemnih singlova u Hrvatskoj  ARC top 40.

Budući je Deezer najveći legalni glazbeni streaming servis u Hrvatskoj sljedeći logičan korak bila je top lista najstreamanijih novih singlova na Deezeru, ponovo pod okriljem HDU-a.


Reci što misliš!