Zabava

optužbe o napastovanju i silovanju

Počela istraga protiv hollywoodskog moćnika Harveyja Weinsteina

Počela istraga protiv hollywoodskog moćnika Harveyja Weinsteina
©guliver images/Wenn

Policija je počela istragu protiv Harveyja Weinsteina, hollywoodskog magnata i mecene Demokratske stranke optuženog za napastovanje i silovanje, što može biti uvod u veliku pravosudnu sagu.

Istraga newyorške policije zasad je ograničena na navodno napastovanje koje se dogodilo 2004.
 
No najvjerojatnije je da neće sve ostati na tome, jer se producenta sumnjiči za zlostavljanje tijekom više desetaka godina, pri čemu je, uvijek kada je to mogao, kupovao šutnju žrtava masno plaćenim ugovorima o povjerljivosti.
 
Weinstein, jedan od najmoćnijih ljudi u Hollywoodu, ima dugogodišnje veze s Demokratskom strankom i njezinim istaknutim članovima poput bivših predsjednika Baracka Obame i Billa Clintona te bivše državne tajnice Hillary Clinton i bio je čvrsto povezan s Clintonovima.

Weinstein je nekoliko puta posjetio Bijelu kuću za vrijeme Obamina predsjedništva, a njegova supruga Michelle Obama ga je na jednom događaju 2013. pohvalila kao sjajnu osobu i dobrog prijatelja.

Nakon prvih informacija o tom skandalu koje je The New York Times objavio 5. listopada, producent je počeo gubiti potporu javnosti a njegova ga je produkcijska kuća The Weinstein Company otpustila. Times je objavio kako je Weinstein seksualno zlostavljao žene proteklih 30 godina.
 
Popis žena koje tvrde da su bile njegove žrtve, a uglavnom je riječ o manekenkama i o glumicama, sve je duži: Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Judith Godreche, Katherine Kendall, Emma de Caunes, Cara Delvingne, Ashley Judd, Lea Seydoux, Mira Sorvino, Florence Darel i druge.
 
Ovaj slučaj podsjeća na producenta i glumca Billa Cosbyja kojeg je veći broj žena, među kojima i maloljetnice, optužio za silovanje.

Reci što misliš!