Zabava

Hrvatska u filmu glumi Tunis, Italiju i Nizozemsku

Na zadarskom području snima se "Rafael"

Na zadarskom području snima se
Jaako dobra produkcija

U Zadarskoj županiji danas je u tijeku treći i završni dan snimanja nizozemsko – hrvatsko - belgijskog filma "Rafael" koji je nastao prema istinitoj ljubavnoj priči mlade Nizozemke i Tunižanina koji budu razdvojeni kada zajedno pokušaju pobjeći iz Tunisa u Nizozemsku. Hrvatska u filmu glumi Tunis, Italiju i Nizozemsku.

Snima se na području Paga, Obrovca i Kruševa, a napuštena tvornica Glinica privukla je i ovaj put filmsku ekipu koja je dio radnje filma smjestila upravo u taj prostor.

- Scout je bio u siječnju, prošli smo Dalmaciju, Istru, Kvarner, Zadarsku županiju, odlučujući je bio objekt napuštene tvornice Glinica i krajolik oko nje. Našli smo Lampeduzu i Siciliju, kaže Ana Šolaja, direktorica snimanja iz hrvatske producentske kuće Jaako dobra produkcija, koja je za sada zadovoljna snimanjem.

Zanimljivo je da su u filmu angažirani pravi azilanti i to njih dvjestotinjak. Na području Hrvatske snimat će se šest tjedana, do 9. studenog, a film bi trebao biti pred publikom za otprilike godinu dana i to prije svega nizozemskom.

Na snimanju je angažirano 60-tak osoba a u Zadarskoj županiji snima se uz podršku Filmskog ureda Zadar.

Ulogu Kimmy tumači poznata nizozemska glumica Melody Klaver, a ulogu Nazira belgijski glumac Nabil Mallat. Režiju potpisuje nizozemski redatelj Ben Sombogaart, čiji je prethodni film "Twin Sisters" bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.

Direktor fotografije je poznati belgijski snimatelj Jan Moeskops, producent je Reinier Selen iz Rinkel Films, kreativni producent Jelle Nesna, a izvršni producent Ben Bouwmeester.

S hrvatske strane kooproducent je Siniša Juričić iz Jaako dobre produkcije u suradnji s Nukleus filmom, a hrvatsku ekipu filma čine i scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Željka Franulović, slikarica maske Ana Bulajić Črček, majstor rasvjete Filip Beatović, majstor scene Hrvoje Vulić, majstor tona Luka Mustać, prvi asistent kamere Ivan Ivče, prvi pomoćnik redatelja Ljubo Joseph Lasić, direktorica hrvatske ekipe Ana Šolaja, organizator lokacije Hrvoje Šepić, dok je koordinatorica produkcije Snježana Vukmirović.

Jaako dobra produkcijia već je snimala na području Zadarske županije te se tako nastavlja suradnja s Filmskim uredom Zadar.

 


 


Reci što misliš!