Zabava

makedonski slavuj

Počelo obilježavanje 10. obljetnice smrti Toše Proeskog

Počelo obilježavanje 10. obljetnice smrti Toše Proeskog
Robert Anic/PIXSELL

U ponedjeljak, 16. listopada obilježiti će se deset dugih godina otkako nas je zauvijek napustio čovjek anđeoskog lica i glasa, Toše Proeski. Upravo toga dana svatko će se na svoj način prisjetiti pjevača, koji je ostavio neizbrisivi trag među svima nama, kako svojim pjesmama, tako i humanim djelima po kojima je bio poznat

Obilježavanje tužne desete obljetnice, kreće ove subote, 14. listopada u Novoj Gradišci, gdje će ispred Tošinog spomenika kod dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole biti položeni vijenci i zapaljene svijeće, piše tportal.

Nakon toga, sa stadiona NK Sloga u 17 sati, krenuti će ultramaraton od Nove Gradiške do Kruševa. Ovogodišnjim maratonom, kao i prethodno održanima, maratonci odaju počast prerano preminulom Toši Proeskom.

A uoči puta, maratonci su danas posjetili diskografsku kuću Hit Records, koja stoji iza Tošinih objavljenih albuma u Hrvatskoj. Maratonce je ugostio, skladatelj i tekstopisac, te autor nekih od najljepših pjesama Toše Proeskog, među ostalim i neponovljive 'Igre bez granica', Miroslav Rus.

Ponosam sam na to što ste danas ovdje, jer održavate sjećanja na Tošu Proeskog, jer Toše nije bio samo pjevač, dobar čovjek, humanista, nego je bio i sportaš. Ovo što radite velika je stvar, i ja vam se divim. Čuvajmo svi zajedno ove trenutke, jer to nije samo poruka sjećanja na Tošu Proeskog, to je jedna poruka međuljudskih odnosa i razumijevanja, kojima je Toše uvijek težio', poručio je ovom prigodom Miroslav Rus.

Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim) i danas, nakon gotovo deset godina pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, a koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.


Reci što misliš!