Zabava

trosatni glazbeni program u preku

Više od 150 izvođača na javnom snimanju emisije "Lijepom našom"

Više od 150 izvođača na javnom snimanju emisije
Naši školji

Više od 800 gledatelja uživalo je u gotovo trosatnom programu najdugovječnije emisije Zabavnog programa Hrvatske televizije "Lijepom našom", koja se u utorak navečer snimala u Preku.

Na velikoj pozornici sportske dvorane OŠ Valentina Klarina nasupilo je više od 150 izvođača s otoka Ugljana, Pašmana i šireg zadarskog područja, sve redom, kako je kazao urednik i voditelj Branko Uvodić, čuvari otočne kulturne baštine i tradicije, javljaju Naši školji.

- Dugo ste nas čekali i sada kada smo napokon stigli na vaš lijepi otok, ne štedite dlanove, pozdravite izvođače, pjevajte s njima i uživajte. Pokazat ćemo kako se živi danas, ali se i prisjetiti svih onih koji više nisu s nama, a ostavili su neizbrisiv trag u našim životima, pozvao je Uvodić publiku koja je do posljednjega mjesta ispunila parket i tribine školske dvorane.

Emisija koja se prvi put snimala na jednom od zadarskih otoka predstavila je sve što nudi otok Ugljan, od pjesme, plesa, gastronomije, običaja, tradicijskog načina života i duha koji se stoljećima njeguje i održava bodulski duh i način življenja. 

U programu koji će se u dvije emisije emitirati 4. i 11. studenoga, nastupili su KUD Preko i Udruga žena Luzor, Udruga Điran iz Ugljana, Udruga sv. Mihovila iz Poljane, KUD sv. Ante iz Lukorana, Kualjske posestrine i pobratini, Udruga žena sv. Fume iz Sutomišćice, KUD Bokolje iz Dobropoljane, Dječja klapa Balinijera, Ženska klapa Zikva iz Pašmana, Klapa Školji, Klapa Bibinje i Ivica Sikirić Ićo, tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka, klape Niko i Munita, Oliver Telac, Basket klapa otoka Ugljana, Banana bend, David Ricov, Marina Tomašević i Zoran Jelenković, Đani Sipaničev i Đani Maršan...

Zabavno-glazbena emisija "Lijepom našom" urednika i voditelja Branka Uvodića pokrenuta je 1996. godine. Dosad je snimljeno oko 650 emisija diljem Hrvatske i BiH, a osim Uvodića, u ekipi je 55 ljudi – scenografi, rasvjetljivači, kamermani, tehnika iz reportažnih kola, šminkerica, rekvizita... 

Producent je Zdravko Sandrin, redatelj Vladimir Koščević, asistentica redatelja Aleksandra Haller te sekretarica redatelja Marijana Duler.

 


Reci što misliš!