Zabava

#hram17

Objavom nominacija započelo je online glasanje publike za ovogodišnji Ambasador

Objavom nominacija započelo je online glasanje publike za ovogodišnji Ambasador

Utrka za glasove publike najboljim projektima koji su obilježili proteklu godinu na hrvatskoj elektroničkoj sceni krenula je u utorak 17. listopada, a trajat će do 8. studenog.

Nagrada Ambasador dodjeljuje se za radove i projekte nastale u proteklih 12 mjeseci koji su kontinuirano dobro radili i pridonosili razvoju elektronske scene.

Ove godine u ukupno 38 kategorija prijavljeno je preko 180 aktera i projekata domaće i regionalne scene.

Od toga za njih 29 glasa publika, dok je devet kategorija rezervirano za nagradu struke. O njima isključivo odlučuje stručni žiri, ove godine u sastavu: Petar Dundov, Damir Ludvig, Ivan Mastermix, Haris Čustović i Seraphim Codex.

Podršku svom favoritu možete izraziti glasanjem putem internet stranice Ambasador, a sve novosti vezane za tijek glasanja možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Ambasadora.

Sama dodjela održat će se u Zagrebu 21. studenog nakon čega će se 25. studenog proslaviti velikim Ambasador Winners partijem u klubu Boogaloo, na koji su svi pozvani.

Od prvih mogućnosti elektroničke mašinerije da stvara i manipulira zvuk, preko šačice ilegalnih raveova na kojima je stvarana nova glazba za novo doba, elektronička glazba postaje dio svakodnevice velikih svjetskih metropola i legitimni samostojeći oblik selektivnog turizma koji puni gradske i državne proračune.

Stoga je projekt Klubske scene, koja je zaslužna za pokretanje priznanja ovoj sceni, dobio veliku podršku od Hrvatskog društva skladatelja kao i drugih krovnih institucija.

Među najzvučnijim imenima za ovogodišnji Ambasador u kategorijama festivala ističu se:

Sonus Festival, Zrće (Pag)

Ultra Europe, Split

Outlook Festival, Pula

Moondance Festival, Trogir

Sea Star Festival, Umag

Exit Festival, Novi Sad

Dimensions, Pula

Defected Croatia, Tisno

Od klubskih imena prisutni su domaći, ali i svjetski poznati klubovi poput Aquariusa, Carpe Diem Beacha, Revelina, Boogalooa, 585, Centrala i mnogih drugi.

Zanimljivo će biti i u kategorijama DJ-eva gdje se u okršaju susreću i široj publici poznati Petar Dundov, Felver, Insolate, Matroda, Blacksoul, Marina Karamarko...

Također i u kategorijama najboljeg edukativnog programa, radijske emisije godine, plesne destinacije godine...


Reci što misliš!