Zabava

ljubav u americi

Branka Slavica udala se u Americi: "Ljubav nas obično pronađe kad najmanje očekujete"

Branka Slavica udala se u Americi:

Novinarka, reporterka i dopisnica iz Washingtona u Americi više puta u svojim intervjuima je isticala kako žali što se nije udala i nema djece. No sreća se Branki Slavici osmjehnula po pitanju ljubavi. Upravo u Americi, u kojoj živi posljednjih 12 godina, Splićanka je pronašla partnera.

'Ljubav nas obično pronađe kad najmanje očekujete. To se i nama dogodilo. Moj suprug je Amerikanac, nema veze s novinarstvom, po struci je inženjer. Dugo se poznajemo, a vjenčali smo se prošlog ljeta u maloj crkvi u Georgetownu. Nema tu mnogo riječi, lijepo nam je zajedno, sretni smo', ispričala je Branka Slavica za Studio Jutarnjeg lista.

Godine 2005. HTV je raspisao interni natječaj za stalnog dopisnika u Washingtonu. Branka Slavica tada je uređivala 'Dnevnik'. Amerika ju je zaintrigirala 2003., kad je dobila stipendiju u New Mexicu. Privatna situacija samo joj je pomogla, izjavila je tada, jer nije bila u vezi. Prva reportaža iz Amerike bila joj je 'Rolling Thunder' za nedjeljni 'Dnevnik' Gorana Milića - priča o veteranima motoristima koji na Dan sjećanja na poginule američke vojnike dođu u glavni grad motociklima iz cijele Amerike.

Branka Slavica kaže da joj se u Americi uvijek sviđao osjećaj slobode, ali i ne osjeća da je zapravo otišla iz Hrvatske.

Ondje joj nedostaje mamina spiza, što, kaže, nadoknadi preko ljeta. Vikende provodi družeći se s prijateljima, a nerijetko odlazi na izlete u Annapolis ili Aleksandriju. U slobodno vrijeme na televiziji prati vijesti i političke magazine, javlja Tportal.


Reci što misliš!