Zabava

splitski skladatelj

Tonči Huljić odlazi u Kinu, otkriva svoje velike planove

Tonči Huljić odlazi u Kinu, otkriva svoje velike planove

Jedan od naših najvećih hitmejkera u regiji u zagrebačkom Art kinu Grič u četvrtak prijepodne je promovirao svoj najnoviji uradak, dvostruki album 'Tipo primitivo/Piano primitivo'. Tonči Huljić je uoči sutrašnjeg odlaska u Kinu s najpoznatijim hrvatskim pijanistom i crossover glazbenikom Maksimom Mrvicom za tportal ispričao zašto ondje odlazi i kakve projekte sprema.

'S Maksimom Mrvicom odlazim u Kinu te ću imati premijeru svojih dviju novih skladbi, čime ćemo najaviti Maksovu turneju u proljeće 2018. godine. Idem vidjeti Peking, a ondje ćemo obaviti još neke poslovne dogovore', ispričao je za tportal Tonči Huljić.

Poznato je to da skladatelj radi na više projekata odjednom, no sada je sve usmjereno na promociju onog najnovijeg.

'Pokušao sam uskladiti vrijeme za promociju. Riječ je o specifičnoj promociji jer je riječ o dvostrukom albumu 'Tipo primitivo/ Piano primitivo'. Kako su svi spotovi snimljeni kao jedna priča, sve je ispalo kao dobra sapunica. (smijeh) Uslijedit će promocije u Beogradu, Sarajevu, Skoplju i Ljubljani', kaže Huljić. Prva od promocija bila je ona u zagrebačkom kinu Grič, u kojem su uzvanici pogledali svih osam videospotova.
Nedavno mu je uručena nagrada na 10. izvođenju mjuzikla 'Pacijenti'. 'Huljić je pokazao kako forma mjuzikla može opstati na suvremenoj hrvatskoj sceni zahvaljujući melodijskoj invenciji, smislu za glazbenu dramaturgiju, zanimljivom aranžmanu te izvrsnom poznavanju mogućnosti ljudskog glasa, odnosno pomnim odabirom izvođača', naveli su iz HDS-a. Popularni hitmejker priprema mnoštvo zanimljivih projekata. Među ostalim, navodno i novi mjuzikl za West End.

'To je bila nagrada struke HDS-a čiji je cilj skladatelje malo ohrabriti da se bave tom formom umjetnosti koja je svojevrsni ultimat fight, jer treba sve staviti u dobru priču: dobre glumce, libreto, plesače. Na jednom mjuziklu aktivno radim, a za drugi čekam preduvjete za realizaciju. Počeo sam raditi na njemu i vjerujem da će se ubrzo iskristalizirati stvari i oko toga', otkrio je, piše Tportal.


Reci što misliš!