Zabava

brazil

ULTRA Worldwide završila svjetsku turneju 2017

ULTRA Worldwide završila svjetsku turneju 2017

Ceremonijom zatvaranja festivala ULTRA Brazil prije dva tjedna obilježen je i kraj još jedne uspješne godine glazbenog festivalskog brenda ULTRA Worldwide.

Monumentalna 2017. godina pamtit će se po 45 događanja u 20 svjetskih zemalja na čak pet kontinenata koje je posjetilo više od milijun posjetitelja.

Domaća inačica, festival ULTRA Europe, veličanstveno je proslavio prvih pet godina, a da će novo izdanje, koje nas od 5. do 11. srpnja 2018. godine očekuje u Splitu, Braču, Hvaru i Visu, otvoriti potpuno novo poglavlje europske festivalske scene, govori i podatak da je dosadašnja prodaja ulaznica nadmašila sva očekivanja! Naime, ulaznice iz faze TIER 1 rasprodane su u samo tri dana, a faza TEAR 2, koja je započela je 11. listopada, ostvarila je povećanje od 30% u odnosu na prošlu godinu te su ulaznice otputovale više od 50 zemalja svijeta.

Ukupno 45 događanja ULTRA Worldwide u 2017. godini, od kojih su 23 bila premijerna izdanja, posjetilo je više od milijun posjetitelja koji su uživali u 554 sati vrhunske glazbe koju je puštalo 1028 glazbenika.

Ove su godine prvi put održani festivali u Kini i Meksiku, te događanja Road to ULTRA u Mumbaiju i New Delhiju. Program RESISTANCE otputovao je u Medellín u Córdobu, Buenos Aires, Bali i Veliku Britaniju, a u Priviledgu, jednom od najpoznatijih klubova na Ibizi, poznatom i kao najveći klub na svijetu, RESTISTENCE je gostovao čak osam uzastopnih tjedana. Impresivni statistički podaci potvrđuju ne samo najuspješniju godinu koja se nalazi iza brenda ULTRA Worldwide već i činjenicu da je doista riječ o najvećem nezavisnom internacionalnom glazbenom festivalu na svijetu!

Prestižni magazin DJ Mag ove je godine, drugi put zaredom, proglasio festival ULTRA Music najboljim festivalom na svijetu, a od 23. do 25. ožujka 2018. godine, u Bayfront Parku u Miamiju, proslavit će se jubilarno dvadeseto izdanje. No, prije velikog rođendana ULTRA će prvo svratiti u Cape Town u Južnoj Africi te u Melbourne u Australiji čime će festival zabilježiti još jedan rekord – širenje se na šesti kontinent.

ULTRA Worldwide se može pohvaliti najboljom godinom dosad! Iza nas je 45 događaja koje smo organizirali u 20 zemalja s više od milijun posjetitelja iz cijelog svijeta. Hrvatsko izdanje, ULTRA Europe, drugi je po veličini s više od 120 000 posjetitelja i čvrsto vjerujemo da će u narednim godinama postati naše najveće događanje i vodeći destinacijski festival“, izjavio je Russell Faibisch, ispred tvrtke ULTRA Worldwide.

Hrvatska se u veliku ULTRA obitelj uključila prije pet godina, a domaći su organizatori već s premijernim izdanjem pokazali da ovo neće biti samo još jedan festival. Ime ULTRA Europe danas je sinonim za destinacijski glazbeni doživaljaj – jedini je to festival na svijetu koji svoje posjetitelje vodi na putovanje obilježeno najboljom elektroničkom glazbom na svijetu, satima odlične zabave i nestvarnim lokacijama zbog kojih Hrvatska putem brojnih društvenih kanala posjetitelja otputuje u sve kutove svijeta. I ove godine spremaju se brojna iznenađenja i pogodnosti, a početkom prosinca će krenuti prodaja posebnih regionalnih ulaznica za najvjernije domaće fanove kada će biti poznata i imena prvih izvođača koji dolaze u Split.

Sve novosti o festivalu ULTRA Europe mogu se pronaći na službenoj web stranici, službenoj Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu te putem aplikacije na iTunesu. Informacije o događanjima ULTRA Worldwide možete pronaći na www.umfworldwide.com, a o programu RESISTANCE na www.resistancemusic.com.


Reci što misliš!