Zabava

sve veći primat streaminga

Severinin Hazarder ponovo je Deezer singl mjeseca

Severinin Hazarder ponovo je Deezer singl mjeseca

Severinin posljednji singl ‘Hazarder’ i drugi mjesec zaredom ponio je titulu Deezer singl mjeseca – nove top liste koju donosi Hrvatska diskografska udruga (HDU) prateći svjetske trendove i sve veći primat streaminga u glazbenoj industriji.

I ovoga puta uz prvo mjesto Severina se može pohvaliti s još jednom pjesmom na listi, a riječ je o hitu Otrove koji je i na YouTubu prešao više od 50 milijuna pregleda, a koji se ovoga puta nalazi na petoj poziciji.

Druga najstreamnija pjesma u mjesecu listopada bila je 'Tko vam je reko' koju izvodiFIl Tilen. Željko Bebek s pjesmom ‘Ako voliš ovu ženu’ koju izvodi u duetu sOliverom Dragojevićem nalazi se, kao i prošlog mjeseca, na trećem mjestu liste. Pjesma s istoimenog albuma 'Ono nešto naše' nalazi se pak na desetom mjestu liste.

Da se navike korisnika Deezera razlikuju iz mjeseca u mjesec svjedoči i osam novih ulaza na listu u listopadu u odnosu na rujan, o kojim je singlovima riječ možete saznati na stranici www.top-lista.hr, a otkrit ćemo samo da listu s 20. mjesta zatvara Maja Šuput s novim singlom 'Kamikaza'. 

Da je Maja popularna na Deezeru svjedoči i Posebno priznanje Hrvatske diskografske udruge koje je krajem 2016. godine primila za pjesmu 'Lopove' koja je proglašena za 'Deezer singl godine', odnosno najstreamniju domaću pjesmu u protekloj godini na ovom servisu.

U kategoriji stranih singlova na prvo mjestu zasjela je Camila Cabello s novim hitom'Havana'. Na drugom su Zayn i Sia s ‘Dusk Till Dawn’, a broj jedan mjeseca rujna Axwell A Ingrosso s ‘More Than You Know’ ovoga puta je treći.

Top lista Deezer singl mjeseca predstavlja jedan novi glas publike u Hrvatskoj, a imajući u vidu da se radijska emitiranja i pjesme koje ljubitelji glazbe slušaju putem online kanala ponekad razlikuju, na ovaj način su Hrvatska diskografska udruga i Deezer željeli dati jednu novu širinu top listama i mogućnost da pjesme, koje možda ne dobiju svoje mjesto na drugim listama, postanu Deezer singl mjeseca.


Reci što misliš!