Zabava

u 64. godini života

Preminuo Malcolm Young, jedan od osnivača AC/DC-a

Preminuo Malcolm Young, jedan od osnivača AC/DC-a
Billboard.com

Macolm Young, glazbenik koji je s bratom Angusom osnovao australski rock sastav AC/DC, preminuo je u 64. godini nakon što je nekoliko godina bolovao od demencije, objavio je u subotu taj sastav na svojoj Facebook stranici.

Malcolm Young je bio autor pjesama, bekvokal i ritam gitarist te australske hard rock i heavy metal skupine koja je 2003. uvrštena u Rock & Roll Kuću slavnih. Njihovi najveći hitovi su "Highway to Hell" iz 1979., te "Back in Black" i "you Shook Me All Night Long" iz 1980. godine. 

"Malcolm je uz Angusa bio osnivač i stvaratelj AC/DC-a. S ogromnom predanošću i obavezom bio je motor tog benda", napisala je ta grupa u svojoj objavi. 

"Kao gitarist, autor pjesama i vizionar bio je perfekcionist i jedinstven čovjek", stoji u tom tekstu. 

Iza Malcolma ostaje njegova supruga O'Linda, djeca Cara i Ross, troje unuka, sestra i brat, dodao je bend, naglasivši kako je "preminuo mirno u krugu svoje obitelji". 

George, još jedan od braće Young, preminuo je 23. listopada u 70. godini. On je bio producent AC/DC-a i gitarist benda Easybeats. 

Braća Young, škotski imigranti, osnovali su AC/DC 1970-ih godina u Sydneyu, prenosi dpa. Prodali su više od 200 milijuna albuma, od kojih je posljednji, "Rock or Bust", izašao 2014. godine. 


Reci što misliš!