Zabava

dodjela nagrada za elektroničku glazbu “Ambasador"

"Less is More" najbolja klupska večer, Petar Dundov ima najbolji nastup

Petar Dundov dobio je nagradu za najbolji live nastup. "Less is More" najbolja je klupska večer na dodjeli nagrada za elektroničku glazbu “Ambasador” .

Na sinoćnjoj drugoj dodjeli nagrada za elektroničku glazbu “Ambasador” održanoj u KUC Travno (Zagreb) pred oko 275 posjetitelja uručena su priznanja 38 aktera elektroničke scene.

Najviše državne i glazbene institucije podržale su projekt i time učinili da elektronička glazba preko nagrade Ambasador postane prepoznatljivija, odnosno da se još više uključi u segment kulture RH.

Program su otvorili plesači Education TV-a, a vodio ga je Emir Bešić poznatiji kao DJ E-Base koji ove godine slavi 30 godina rada na sceni.

Nagradu za “Najbolji festival” odnio je Sonus na Zrću, a priznanje je uručila u ime Ministarstva kulture RH, načelnica sektora za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković.

U krakom obraćanju istaknula je kako se prema odazivu, ali i zanimanju publike za elektroničku scenu vidi njezina snaga, a Ambasador kao projekt je dovoljno kvalitetan da nastavi promicati i okupljati scenu.

Laureati Ambasadora 2017.

Nagradu za životno djelo dobio je Slavin Balen radijski voditelj, DJ, organizator i strastveni kolekcionar ploča sa preko 30 godina iskustva; elektronički bend godine su NipplePeople, a najbolji techno DJ  je DJ Jock iz Splita. Insolate iz Osijeka je odnijela titulu za Ambasadora Hrvatske u inozemstvu, Marina Karamarko iz Rijeke i ove godine je najbolja Tech-House DJ-ica, Filip Motovunski kao Bass DJ, Tom Bug kao House DJ, a Matroda Future House  DJ. Ambasador potiče nove projekte u nekoliko kategorija pa je tako Najbolji novi festival Sea Star iz Umaga, a promaknuće godine Bonaca iz Pule.

Iz Zadarske županije dobitnici su "Less is More" kao NAJBOLJA NOVA KLUPSKA VEČER.

Petar Dundov dobio je nagradu za najbolji live nastup.

Za “Plesnu destinaciju godine” odabran je Grad Zagreb!

Nagradu struke u 9 kategorija ocjenjivao je stručni žiri u sastavu Petar Dundov, Haris Čustović, Damir Ludvig, Seraphim Codex i Ivan Mastermix. Članovi žirija nisu mogli ocjenjivati kategorije u kojima su bili nominirani.

Album godine “Soundproof” potpisuju Bamwise na PDV Recordsu, a nagradu je uručio u ime HDS-ZAMP-a partnera manifestacije, Milan Majerović-Stilinović.

Istaknuo je kako mu je večer bila ispunjena zabavnim događajima i vrijednim projektima. Poručio je kako vjeruje da je projekt Ambasadora na dobrom putu.

Najbolji single su napravili Andrea Ljekaj i pjevačica Diyala, a remix Ilija Rudman; Petar Dundov se okrunio ove godine s nagradama za vinyl godine i Live Act.

Organizatori su pripremili brojna iznenađenja u programu ponudivši dodjelu nagrada u 3. čina gdje je svaki završavao nastupom LIVE elektronike. Prvo je nastupao Surka Beatbox, pa bend Beat Busters, a svečanu dodjelu su zatvorili NipplePeople s 3 glazbena broja. Potom je uslijedilo zajedničko fotografiranje svih dobitnika, jer je jedna od ključni poruka ovog projekta okupljanje scene i postizanje zajedništva.

Od samog početka Ambasador 2017 ponudio je pretprogram s glazbom na vinylima i predstavljanjem glazbenih Udruga koje su prezentirale najmodernija tehnološka dostignuća. Posebnost ove godine svakako je i Ambasadorova Burza znanja u koju su se uključili mnogi umjetnici kako bi svoje usluge lakše ponudili sceni.

Ambasadorov završni party održava se u subotu 25.11. u Boogaloo klubu na dva floora, na kojem će svirati Ambasadori 2016. i 2017. godine. Petar Dundov, Filip Motovunski, Andrea Ljekaj, Tom Bug, Dalton Trance Teleport, Butters (Less is More), Marin Biočić b2b Tino Dobrić (Seriously Twisted) su upravo potvrđeni, a već prije su najavljeni Ana Antonova, DJ Xed, ikonal Live, Le Chocolat Noir Live, Lunar Dawn, System Divine, Toxic i Yakka.

 


Reci što misliš!