Zabava

Advent u Zadru

Na blagdan sv. Luce u večernjim terminima pjevaju Mia Negovetić i klapa „Munita“

Na blagdan sv. Luce u večernjim terminima pjevaju Mia Negovetić i klapa „Munita“

Program „Adventa u Zadru“ u srijedu za Svetu Lucu u humanitarnoj suradnji s „OTP bankom“

Posijat će se pšenica i darivati djeca – tako će se tradicijski obilježiti 13. prosinca, dan Svete Lucije, od milja širom Hrvatske nazvane Sveta Luca. Zahvaljujući „OTP banci“ koja je posebni pokrovitelj programa za Svetu Lucu na „Adventu u Zadru“ te poklanja i donaciju u iznosu od 10.000 kuna Centru za rehabilitaciju u Svetom Filipu i Jakovu, neće se na tomu stati unatoč očekivanoj jutarnjoj kiši.

Poslijepodnevni i večernji program otvara koncert Djevojačkog zbora Gimnazije Vladimira Nazora i dječjeg zbora Kazališta lutaka „Tintilinić“, a od 18 sati nastupa mlada hrvatska zvijezda Mia Negovetić.

Mia je bila pobjednica dječjeg pjevačkog talent showa„Zvjezdice“, a sudjelovala je i u američkom televizijskom showu „Little Big Shots“. Uz neizostavne božićne i blagdanske standarde, Mia će na oduševljenje mladih pjevati i najveće hitove mega popularnih pjevačica Beyonce i Sie.

U 20 sati nastupa sjajna zadarska klapa „Munita“, ovogodišnji finalisti Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. „Munita“ je prepoznatljiva po kombiniranju tradicijskog a cappellapjevanja s dalmatinskim pjesmama uz pratnju gitare.

Imaju album „Za šaku Munite“, a ostvarili su i suradnju s legendarnim Mladenom Grdovićem s kojim su nakon druge nagrade publike na „Splitskom festivalu“,prošle godine osvojili i Grand Prix –pobjedu na najprestižnijem hrvatskom festivalu zabavne glazbe. Ipak, najponosniji su na autorske pjesme i hit „Vratite mi moja lita“ na kojoj im se kao gost pridružio Tedi Spalato.

Na adventskoj pozornici pivat će Hrvoje Rančić(prvi tenor), Marko Žorž(drugi tenor), Vjekoslav Šuljić(bariton), Marko Vidučić(prvi bas) i Matej Sikirić(drugi bas.)


Reci što misliš!