Zabava

Judite zadarske kulture + U pol 9 kod Sabe

Izložba fotografija, dokumentarni film i koncert u Nigdjezemskoj

Izložba fotografija, dokumentarni film i koncert u Nigdjezemskoj

U petak,15. prosinca, 2017. u NIgdjezemskoj, ispod Gradske knjižnice, u 20 sati možete pogledati izložbu fotografija i dokumentarni film " U sklopu projekta „Judite zadarske kulture.“ Projekt se sastoji od zbirke fotografija te filma. Film je kratki dokumentarni prikaz tijeka projekta. Nakon izložbe i filma, očekuje vas live svirka benda U pol' 9 kod Sabe, s početkom u 21 i 30 sati.

Tonia Jurišić, mlada zadarska fotografkinja predstavlja tijelo kao simbol koji ima dvostruko značenje - vanjsko koje gledamo i unutarnje koje izlazi van. 

Judita je bila hrabra pripadnica mladog naroda. Zavela je kralja Holoferna i odsjekla mu glavu kako bi spasila svoj narod. 

“Majka, Marija Šarić Ban, Sanja Petrovski, Irena Baković Marušić… sve te žene su me inspirirale i pokazale mi snagu žene u kulturi. Posebno Marija i Sanja. Služeći se fotografijom kao medijem odlučila sam napraviti hommage svim tim ženama. Radovi nastaju projekcijom teksta Marulićeve Judite i svjetla na velikom formatu, a svaki model pozira ovisno o tome kako je doživjela odabrani dio teksta.” Tonia Jurišić 

Zagrebački bend U pol' 9 kod Sabe nam priča priče obojane humorom i finom pop glazbom, donosi slikovite pjesme pune životnih prizora i konačno predstavlja svoj drugi studijski album “Stoj na glavi”.

Novi album “Stoj na glavi” donosi 11 pjesama koje nas nose kroz paletu različitih raspoloženja i emocija te nas ostavljaju u pozitivnom stanju čak i kada pjevaju o temama poput starenja, paralelne stvarnosti ili nepoznatih glasova u glavi.

Čudesna”, “Stoj na glavi”, “U paralelnoj stvarnosti” i “Starimo”, samo su neki od singlova koji su do sada najavili ovo izdanje, koje bend posvećuje svom gitaristi, prijatelju, glazbeniku i kritičaru Anti Perkoviću. Kreativnu okosnicu benda čine Ana Opalić i Martina Zvonić, na gitari i saksofonu je Marko Lucijan Hraščanec, za bubnjevima Zrinka Kolarić, a na bas gitari Helena Ernoić.


Reci što misliš!