Zabava

ne propustite

Karnevalska fešta u Pagu uz Koktelse!

Karnevalska fešta u Pagu uz Koktelse!

U subotu, 13. siječnja otvara se tradicionalni Paški zimski karneval maškaranim tancima u II Magazinu soli uz vesele i otkačene Koktelse koji će u biti prava uvertira u luda karnevalska zbivanja.

Ovogodišnji maškarani tanci održavat će se svake subote, a maškare će zabavljati odlični i već provjereni zabavljači klapa Sol, Duo Kumpanji, grupe Gustafi, Bracera i Furešti.

Paški zimski karneval ima dugu tradiciju održavanja i zaista je poseban po dobroj karnevalskoj atmosferi, ali i po tradicijskim zadnjim danima kada se karnevalska zbivanja sele na glavni gradski trg uz veliku maškaranu povorku, primopredaju vlasti, neizbježno paško kolo, tumbulu, Gradsku glazbu Pag, KUD Družinu,  pjevače pučkih napjeva, čitanje oporuke i spaljivanje Marka, krivca za sve nevolje.

Četvrtkom - 21. siječnja te 1. i 8. veljače održavat će se ričavci - još jedan stari paški običaj kada maškare uz pjesmu obilaze domove Pažana koji ih nagrađuju svojim gostoprimstvom.

Ovogodišnji Paški zimski karneval traje do srijede, 14. veljače, a održava se u organizaciji Grada Paga, Turističke zajednice grada Paga i Centra za kulturu i informacije Pag.

 


Reci što misliš!