Zabava

pisma koja dira u srce

40 najvećih klapskih hitova čak 100 tjedana među najprodavanijim izdanjima

40 najvećih klapskih hitova čak 100 tjedana među najprodavanijim izdanjima
Bojan Bogdanić

Kompilacija '40 najvećih klapskih hitova' u izdanju diskografske kuće Scardonapunih 100 tjedana nalazi se među 40 najprodavanijih albuma u Hrvatskoj pa se tako i ovoga puta našla na visokom sedmom mjestu.

''Klapski 'novi val' krenuo je krajem devedesetih s obradama Gibonnijevih pjesama koje su otvorile put u srca mladih generacija koje nisu do tada uopće slušale klapsku glazbu. Kasnije je bilo posve prirodno da se klape okrenu prema vlastitim pjesmama i donesu svoju glazbu koja je u doticaju s novim vremenima.

U svega nekoliko godina dobili smo pregršt sjajnih pjesama i klape kojima je sada potpuno normalno puniti stadione, arene, sportske dvorane“, izjavio je Branko Paić, direktor Scardone, autor kompilacije, te dodao: 

''Iznimno smo ponosni na činjenicu kako je upravo ova kompilacija apsolutni rekorder službene top liste prodaje s čak 100 tjedna na listi.“

Uz klape niz uspješnih tjedana nastavlja i Mia Dimšić koja se sa svojim debitantskim albumom 'Život nije siv' vratila na sam vrh službene top liste prodaje albuma. Željko Bebek s 'Ono nešto naše' nalazi se na drugom mjestu, dok je 'Ono malo sreće'Zdravka Čolića treće najprodavanije izdanje u Hrvatskoj. Mia se sa svojim drugim albumom 'Božićno jutro' smjestila i na četvrto mjesto liste, a prvih pet zatvara '40 velikih hitova: Dječje pjesme - kad se male ruke slože', kompilacija u izdanju Croatia Recordsa.

U kategoriji inozemnih izdanja na prvo mjesto vratio se i Ed Sheeran s albumom ‘Divide’, slijede U2 sa 'Songs of Experience' te 2Cellos sa svojim najnovijim albumom 'Score'.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.


Reci što misliš!