Zabava

#astrologija

Mlađak je danas u Jarcu: U što vrijedi ulagati trud i energiju?

Mlađak je danas u Jarcu: U što vrijedi ulagati trud i energiju?
Astronom

U srijedu, 17. siječnja u 3 sata i 18 minuta dogodio se prvi mladi Mjesec u ovoj godini, a koji će prethoditi pomrčini Mjeseca u posljednjem danu siječnja.

Dakle u ovom mjesecu imat ćemo čak dva Uštapa, pa je više nego očito da će nas neki događaji iz siječnja pratiti kroz idućih nekoliko mjeseci, zato budite oprezni i promišljeni u odlučivanju i postupanju.

Mlađak će biti silno nabijen Jarčevskom energijom jer će se u tom znaku ne samo odviti mladi Mjesec, već se u njemu trenutno nalazi jako mnogo nebeskih tijela (Sunce, Mjesec, Merkur, Venera, Saturn, Pluton).

Vjerujem da će se naši prioriteti promijeniti. Sada je bitno vidjeti što je to u našem životu uistinu važno, čemu se vrijedno posvetiti, u što je dobro investirati svoje vrijeme, trud i energiju. Tranziti planeta znakom Jarca u suradnji s Mlađakom u istom znaku pomažu nam da shvatimo jesmo li spremni naporno raditi kako bi ostvarili ono što nam je bitno, te koje je to područje u kojem se želimo dokazati.

Ovo je i vrijeme kada će nas životni događaji ‘otrijezniti’, maknuti koprenu iluzija i nerealnih očekivanja. Pogledat ćemo unatrag i razmotriti neke odluke i poteze, shvatiti gdje smo griješili. Potrebno je osvijestiti što je korisno, isplativo, vrijedno, što ima predispoziciju dugotrajnosti.

Kako bismo što bolje procijenili trenutne okolnosti potrebno je poznavati i vlastite vrijednosti, imati samopoštovanja, tako ćemo lakše birati vrijednosti i osobe koji nas poštuju, kako u poslu, tako i u ljubavi.

Ako smo slabi, osjećamo li se nesposobno i nedostojno, vjerojatno ćemo pribjegavati poznatim i sigurnim mjestima, izbjegavati rizik, osjetiti strah kad god se nađemo pred promjenom. U ovakvim okolnostima teško je očekivati napredak. Dakle, sve ovisi o nama. Koliko smo motivirani, koliko odlučni, koliko snažni da stavimo točku iza nekih okolnosti i usmjerimo se prema onome što je zaista bitno…

U noćnim satima 17. siječnja Mjesec se udružuje sa Suncem, pružajući nam priliku da postavimo novi cilj, izreknemo novu namjeru i u narednih mjesec dana postupamo dosljedno u svrhu ispunjenja zadanog.

Jedno od pitanja koje vam postavlja ovaj Mlađak je što želite od života, od sebe, što želite biti kad odrastete, kad se oslobodite ovisnosti o drugima, infantilnih odluka, toksičnih privrženosti, navika koje nas drže na mjestu ispraznosti i rutine?

Da biste mogli putovati i stići do cilja, morate se osloboditi nepotrebne prtljage koja vas usporava, a lako moguće i zaustavlja u napretku. U tome će presudnu ulogu odigrati Uran koji će podići prašinu tamo gdje se vi ne usudite. Ono što vas uznemiri ili naljuti ovih dana, vrlo je vjerojatno vaša slaba točka, možda i prtljaga koje se trebate riješiti, bez obzira je li riječ o nekoj vašoj navici, uvjerenju, odnosu i sl. Uran zna nemilosrdno pokidati spone, on to čini naglo, pa nas uznemiri, sve je nekako izvan kontrole, a kad prođe njegovo ‘ludilo’, shvatimo da je sa sobom poput oluje opustošio i više nego što smo bili spremni pustiti iz svog života.

Mlađak će se odvijati u blizini Venere što može u cijelu priču uvući odnose, ljubav i novac. Venera vam pruža mogućnost izbora, priliku da u svoj život privučete ono što želite, no je li ono što želite uistinu dobro za vas? Birajte promišljeno.

Dobar aspekt Marsa iz znaka Škorpiona ubrizgava dovoljno energije u vašu namjeru. On pomaže pri razgradnji destruktivnih poriva i situacija u vašem životu.  Možete graditi, a možete i rušiti. Ponekad je prije gradnje novih temelja, potrebno razrušiti stare. Ovaj utjecaj Marsa je omogućuje nam da u potpunosti iskoristimo svoje resurse i dovedemo stvari do završetka.

Jupiter koji također podržava ovaj Mlađak, budi ideale, vjeru da je moguće, pomaže onima koji imaju jasnu viziju i razrađenu strategiju, dok sekstil Kirona može ukazati na neke stare, dovoljno neosviještene rane, osjećaj stida ili neadekvatnosti koje trebamo riješiti kako bismo u budućnosti efikasnije ostvarivali svoje planove.

Ovaj Mlađak je ozbiljan, promišljen, strukturiran, ambiciozan, racionalan, usmjeren na ostvarenje visokih ciljeva. Probajte se uskladiti s njim i ne zaboravite se riješiti viška prtljage.

Može proći nezamjetno i tiho, a može ostaviti i trag u našem životu. Sve je na nama.

Sretno!

Julijana Oremović


Reci što misliš!