Zabava

u jakoj konkurenciji

EXIT proglašen najboljim europskim festivalom

EXIT proglašen najboljim europskim festivalom
Promo

Novosadski EXIT je na dodjeli Europskih festivalskih nagrada u Nizozemskoj u glavnoj kategoriji, u konkurenciji od 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz više od milijun glasova publike i mišljenje stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svjetske glazbene industrije, proglašen najboljim festivalom Europe.

Exitovi festivali bili su u finalu u šest kategorija, a sam EXIT u tri kategorije, uključujući i osvojenu glavnu nagradu za najbolji veliki europski festival, te najboljeg festivalskog organizatora u Europi i nagradu "Take a Stand" za društveni aktivizam, priopćili su u četvrtak iz LAA agencije.

EXIT je u konkurenciji za glavnu nagradu bio s drugim europskim festivalskim gigantima, kao što su Glastonbury, Roskilde, Tomorrowland, Sziget Festival, Lowlands i mnogi drugi. Osim Exita, finalisti u svojim kategorijama bili su još i Sea Dance, i Sea Star i Revolution.

Ovo je druga po redu šampionska titula koju je EXIT osvojio na Europskim festivalskim nagradama još od njihovog ustanovljenja 2010. godine. EXIT je prethodno osvojio nagradu za najbolji veliki europski festival na Europskim festivalskim nagradama za 2013., dok je 2007. izglasan za najbolji europski festival van Velike Britanije od strane Britanskih festivalskih nagrada.

"Zaista je nevjerojatan uspjeh nakon samo četiri godine ponovo osvojiti najvažniju festivalsku nagradu na svijetu. I to u najtežoj kategoriji, gdje su najveći europski i svjetski festivali s budžetima i više od deset puta većim od našeg. Ovim je EXIT ljeto ljubavi 2017. koje se sastojalo od četiri festivala u Novom Sadu, Umagu, Budvi i Temišvaru, s više od 350.000 posjetitelja, upisano zlatnim slovima u svjetsku festivalsku povijest.

Upravo cijeloj regiji posvećujemo ovu nagradu sa željom da Exitovih, sada već pet festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Rumunjskoj, doprinesu da se našom regijom šire poruke ljubavi i prijateljstva", rekao je osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević.

Rag'n'Bone Man je na dodjeli Europskih festivalskih nagrada proglašen najboljom novom zvijezdom u Europi.


Reci što misliš!