Zabava

fešta oduševila i goste

Trijumf Karnevala u Silbi, "repriza" već na ljeto!

Trijumf Karnevala u Silbi,
Mihaela Miškić

Silba još jednom oduševila lokalnom turističkom inicijativom – na otoku održan bodulski karneval i najavljeno i njegovo ljetno izdanje

Na otoku Silba, proteklog  se vikenda feštalo „po silbenski“, uz veliku feštu od maškara koja je odolijevala i nezamislivim situacijama!

Subotnje je karnevalsko ludilo započelo kvarom katamarana „Princ Zadra“ koji je u 14 sati isplovio iz zadarske gradske luke prema Silbi, a uz turiste koji su se uputili na Silbu, prevozio je i ključ za meštra karnevala. 

„Najprije sam pomislio da je riječ o karnevalskoj fori ili bodulskom dišpetu, a mediji su nas zvali s upitom je li to grom pogodio katamaran 'Princ Zadra'. Istina je bila da se 'Princ Zadra' na pola puta do Silbe zbog kvara morao okrenuti i vratiti za Zadar, a naši gosti koju su putovali na Silbu kako bi se pridružili fešti od maškara i  ključ kojeg smo trebali predati meštru karnevala su kasnili, ali ipak stigli.

Ekipa iz Miatoursa nas je spasila da nam karneval ne propadne i poslala nam pomoć – za potrebe karnevala, stigao nam je  zamjenski brod“, otkrio nam je Kristijan Lopac, organizator karnevala i predsjednik TZ mjesta Silba. 

Nevrijeme na Silbi se nastavilo, pa tako nije održan Zmaškirani turnir u boćanju, ali uz sve nepogode, karnevalska fešta se nastavila uz glavnu feštu u caffe baru „Turist“ Margita Žunića.

U karnevalskoj povorci Silbenskih maškara, koje se oslanjaju na stoljetnu tradiciju održavanja karnevala na ovom otoku, uključili su se i stari i mladi s otoka, ali i turisti, koji su odličnu zabavu potražili - i pronašli na Silbi. 

Franziska, Njemica koja je zafeštala na Silbi, nije krila pozitivne dojmove: 

„Nisam očekivala da jedan tako mali otok moze napraviti takvu super feštu! Oduševljena sam! Dogodine dovodimo još više prijatelja, koji žive u Berlinu!“.

„Bravo za organizatore, ali i za odlične maske! Ovakvu toplinu, iskreno veselje ne možete osjetiti ni na najvećim feštama kod nas u Kelnu“, komentirao je Christian. 

Silbenske maškare su iznjedrile i pobjednike s naj maskama, pa su tako u Malim maškarama pobijedili Sara Vukušić, Val Penda i Marija Jurić

 

 

 

 


Reci što misliš!