Zabava

u utorak navečer

Legendarni The Sonics nastupit će 13. veljače u Vintage Industrial Baru

Legendarni The Sonics nastupit će 13. veljače u Vintage Industrial Baru
The Sonics

Legendarni američki garage rockeri The Sonics nastupit će u utorak, 13. veljače, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, najavio je organizator koncerta Žedno uho.

The Sonics su osnovani davne 1960. u Tacomi, gradu smještenom 50 kilometara južno od Seattlea, kada je gitarist Larry Parypa sa svojim srednjoškolskim prijateljima, uz pomoć brata i mame pokrenuo u početku instrumentalne The Sonics, bend koji je rock'n'rollu udahnuo energiju kakva se dotad nije mogla ni zamisliti.
 
Sredinom šezdesetih godina snimili su dva albuma, "Here Are The Sonics" i "Boom", koji su s glasnim gitarama, vrištećim vokalima i razarajućim bubnjevima predstavljali za to vrijeme uistinu revolucionarna izdanja, kojima su The Sonics demonstrirali kako rock'n'roll može biti sirov, divlji i neobuzdan. 
 
Iako su se ubrzo nakon toga raspali, izvršili su velik utjecaj na brojne velikane rock scene, poput The Crampsa, Mudhoneya, Brucea Springsteena, Flaming Lipsa, Jacka Whitea, LCD Soundsystema i dr.

 
Prije dvije godine, na veliko iznenađenje brojnih obožavatelja, izdali su sjajan album "This Is The Sonics", kojim postaju rekorderi kad je u pitanju vremenski razmak između dva studijska izdanja - nevjerojatnih 48 godina, no važnije je da  se radilo o svježem i nadahnutom albumu koji je oduševio kritiku diljem svijeta. Nastup u Zagrebu bit će u sklopu druge europske turneje kojom promoviraju taj album.
 
Prije The Sonicsa svirat će britanska kantautorica Gemma Ray koja iza sebe ima sedam studijskih albuma. Ta pjevačica i multiinstrumentalistica vješto izbjegava žanrovsko ukalupljivanje, a njena filmskom atmosferom protkana glazba utjelovljuje mračni pop, blues, surf rock i gothic folk.


Reci što misliš!