Zabava

zadarski pop - rokeri

Zaratino: Mi smo kao obitelj, zna se tko kako diše

Zaratino: Mi smo kao obitelj, zna se tko kako diše
Marija Kožul

Kako je proteklo snimanje spota, te zašto uvijek ljubavna tematika, otkrio nam je Joško Matešić, začetnik benda Zaratino.

Oni su najpoznatiji zadarski pop rock bend, koji se svojim glasom popeo na zavidnu listu najpoznatijih muških bendova u Hrvatskoj. 

Kada su formirali bend prije osam godina, o ovakvom uspjehu nikad nisu razmišljali. Javnosti su se predstavili na festivalu zabavne glazbe Zadarfest s pjesmom ‘Đir po gradu’ za koju dobivaju nagradu za najbolje debitante, a njihov album prvijenac objavljen 2014. godine nosi također to ime.

Ovih dana, baš u sklopu dana za zaljubljene, Zaratino je predstavio novi singl ‘To je ljubav’.

Naime, riječ je o prekrasnoj ljubavnoj pjesmi čiji su autori Joško Matešić i Andreja Antonina, a aranžman potpisuju Igor Ivanović i Marko Vojvodić.

Kako je proteklo snimanje spota, te zašto uvijek ljubavna tematika, otkrio nam je Joško Matešić, začetnik benda Zaratino.

- Spot za pjesmu ‘To je ljubav’ snimljen je pod redateljskom palicom Igora Goića iz zadarskog studia Kreathia, za set design i make up zaslužna je Marijana Bošnjak, a asistentica produkcije je Lucija Vukelić. U glavnim ulogama pojavljuju se Julija Blaće iz Backstage studija i vokal benda Marko Maksan. Snimanje je trajalo nekoliko dana i to u našem prekrasnom Zadru.  Nismo planirali pustiti pjesmu vani baš uoči Valentinova, ali to je nekako ispalo upravo tako, i moram reći da je super, rekao nam je Joško, još pomalo iznenađen pozitivnim kritikama i brojem pogleda na novu pjesmu.

Kako to biva u lijepoj našoj kada su bendovi u pitanju, u većini slučajeva nakon svega par pjesma dođe do raspada istih. Zaratinovci odlučno prkose toj lošoj činjenici.

- Prije svega naš veže poštovanje jedno prema drugom. Od prvog dana smo tu prijateljski jedno uz drugo, a sad godinama kasnije, mogu reći da smo jedna obitelj. Znamo tko kako diše. I unatoč svemu, to poštovanje nam je uvijek na vrhu, nastavio je Joško.

Ono što zanima sve pripadnice ljepšeg spola, je zašto uvijek samo ljubavne pjesme, bile one veselije ili laganije.

- Vrlo je jednostavno, ljubav nas sve veže i spaja. Ljubav živimo i samo ljubav može pobijediti sve. Kad pišem pjesme ja se vidim time da ako ja osjetim tu pjesmu, ako u njoj proživim tugu, radost, smijeh... Onda će i naši slušatelji, zaključio je Joško Matešić.

Zaratinovcima hvala za prekrasnu ljubavnu pjesmu, a mi im želimo još dugo godina nastupa i pisanja ovakih uspješnih singlova.


Reci što misliš!