Zabava

gužva u 16-ercu

Vlajternativa predstavlja "Gužvu u Benkovcu" uz legendarni osiječki bend

Vlajternativa predstavlja

U petak 2. ožujka u Prostoriju udruge Vlajter-ego stiže legendarni bend "Gužva u 16-ercu"!

Punk - rock bend Gužva u 16-ercu iz Osijeka, osnovan je 1993. godine .Nakon šest godina djelovanja 1999. godine izlazi njihov prvi studijski album "Čir na 12 - ercu" u izdanju "Croatia Records". Širu popularnost u regiji stječu izdavanjem drugog albuma "Punk urac" za izdavačku kuću "Dirty Old Empire". T

reći, za sada najuspješniji album pod nazivom "Je ne regrette rien" u izdanju "Geenger records", objavljuju 2012. godine. 

Prvim singlom i spotom s ovog albuma za pjesmu Mene više nema su se vinuli na vrh regionalnih top lista, a album je pratila serija koncerata po cijeloj regiji.

Osječki pankeri su dobitnici nekoliko nagrada u svojoj karijeri, a posebno vrijedi izdvojiti prvu nagradu publike i žirija na "ART & MUSIC" festivalu u Puli.

Prije svega, Gužva u 16 - ercu je koncertni bend, te je rijetko pronaći bend na ovim prostorima koji ima toliko vatrenu podršku publike, gotovo na svakom nastupu. U studenome 2015. Gužva je nastupala u Irskoj, Austriji i Njemačkoj. Poslije toga su nastupali na nekoliko velikih regijskih glazbenih festivala, od kojih kao najveće treba izdvojiti Arsenal fest u Kragujevcu i najveći crnogorski festival Lake fest u Nikšiću.

Osječka petorka je krajem rujna 2017. objavila novu pjesmu i novi spot. Pjesmom "Ne daj me" Gužvaci su najavili novi studijski album koji će biti objavljen tijekom 2018.godine. 

Prve nastupe u 2018. godini Gužva u 16-ercu su održali u Čazmi i Ormožu (Slovenija) , a prvi naredni nastupi su u Benkovcu 02.03. i u splitskoj Kocki 03. ožujka.

Program počinje oko 21 sat.

Ulaz je na donacije !


Reci što misliš!