Zabava

spremna za izazov

Franka Batelić: Ostavit ću cijelu sebe na pozornici u Portugalu

Franka Batelić: Ostavit ću cijelu sebe na pozornici u Portugalu
Srećko Rundić

Prošli tjedan obilježile su brojne reakcije na novu pjesmu „Crazy“ Franke Batelić kojom će nas predstavljati na Eurosongu u svibnju, a u samo tjedan dana stigla je na šesto mjesto nacionalne top-liste HR top 40 i time ostvarila najviši novi ulaz.

Tekst pjesme napisala je sama, a autor glazbe je Branimir Mihaljević koji je ponosno istaknuo kako je završnu obradu radio najpoznatiji studio svih vremena - Abbey Road. Uz „Crazy“, Franka ima još jednu pjesmu na listi koja se nalazi na 13. mjestu – „S tobom“.

Izrazila je i svoje zadovoljstvo novom pjesmom:

„Jako vjerujem u pjesmu 'Crazy' i puno mi znači! Zato mi je iznimno drago da to pokazuje i rezultat na top-listi direktnim ulaskom u top 10, što nije mala stvar! Vjerujem da će pjesma dobiti još jednu novu dimenziju kada ju izvedem i ostavit ću cijelu sebe na pozornici u Portugalu.“


Novitet na 11. mjestu liste su i dečki iz benda Pravila igre čiji je singl „Kako nam stvari stoje“ u samo sedam dana dosegnuo više od 100.000 pregleda na Youtubeu. Vrlo su produktivni na glazbenome polju, pa tako najavljuju i izlazak drugog albuma već do početka ljeta. Novim imenima liste pridružuju se Headoneast i „Svijetlimo“ na 34. mjestu što je prvi singl najavljenog trećeg studijskog albuma grupe prepoznatljivog dream pop zvuka, zatim Ljetno kino s plesnom i energičnom „Za ljubav“ na 39. mjestu te Neda Ukraden i „Kao vino i gitara“ na 40. mjestu. 

Najveći skok, sa 16. na 5. mjesto, bilježi mladi Marko Kutlić koji je sam i napisao glazbu za „Usne tvoje“, ustvrdivši kako je odabrao temu ljubavi jer smatra da to ljudima danas najviše nedostaje. Željko Bebek i dalje slovi kao najizdržljiviji u 47. tjednu na listi, a „vratili“ su se i grupa Joy s pjesmom „Sve jeseni, zime“ te Mia Dimšić s pobjedničkom pjesmom 57. Splitskog festivala – „Sunce, oblak, vjetar“.

Regionalna slika ista je i ovoga tjedna - Vatra i Massimo osvojili su većinu hrvatskih regija, odnosno Dalmaciju, Slavoniju, Središnju Hrvatsku, Grad Zagreb te Istru i primorje, dok je Petar Grašo ostao broj jedan u Zagorju.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.


Reci što misliš!