Zabava

glazba u krvi

Frances Bean, kći legendarnog Kurta Cobaina kreće očevim stopama

Frances Bean, kći legendarnog Kurta Cobaina kreće očevim stopama

Frances Bean Cobain, kći legendarnog glazbenika, na svom Instagram profilu objavila je mali isječak, teaser, u kojemu pjeva i svira gitaru. Snimka emotivne akustične izvedbe traje samo 60ak sekundi, no čini se kako je riječ o originalnoj, autorskoj pjesmi.

Objava ima gomilu pregleda, lajkova i komentara, a na pitanje “Hoćeš li ikada objaviti cijelu pjesmu?” kratko i jasno odgovara: “O da!”

U prilog nagađanjima kako glazbena krv Cobaina i dalje kola ide i nedavna izjava u kojoj Frances Bean kaže kako sebe vidi i kao vizualnu umjetnicu i kao glazbenicu te da su svi dijelovi njenih umjetničkih izričaja međusobno povezani. 

NME prenosi kako je kći legendarnog glazbenika izjavila kako snimka na Instagramu nije službena verzija pjesme no da u budućnosti svakako želi objaviti nešto više od snimke s mobitela:

“Želim li nastaviti stvarati glazbu, vidjeti u kojem smjeru se razvija realizacija te napraviti nešto značajnije? Apsolutno. Želim li potvrditi kako je ovo bila službena najava. Ne. To je bio samo Instagram post.”

Britanski NME također prenosi izjave s osvrtom na pokojnog Kurta Cobaina čija je Frances Bean jedina kći. O tome što bi otac mislio o njenom zaronu u glazbene vode ima jasan i jednostavan stav:

“Nemam odgovor na to, a i ne želim govoriti u nečije ime. Nadam se da bi bio ponosan na mene kao osobu čak i ako mu se ne bi sviđala umjetnost kroz koju se izražavam. To je sve što mogu tražiti od bilo koga u mom životu.”

Britanski NME također prenosi izjave s osvrtom na pokojnog Kurta Cobaina čija je Frances Bean jedina kći. O tome što bi otac mislio o njenom zaronu u glazbene vode ima jasan i jednostavan stav: “Nemam odgovor na to, a i ne želim govoriti u nečije ime. Nadam se da bi bio ponosan na mene kao osobu čak i ako mu se ne bi sviđala umjetnost kroz koju se izražavam. To je sve što mogu tražiti od bilo koga u mom životu.”

Dvadesetpetogodišnja kći nikad prežaljenog frontmena Nirvane i kontroverzne Courtney Love slavu je stekla već samim rođenjem, a profesionalno se profilirala kao model i uspješna vizualna umjetnica. U današnjem vremenu društvenih mreža, našla je način da pokaže kako nije samo “slavno dijete” ta da izrazi svoju osobnost i kreativnost koju je nesumnjivo naslijedila od popularnih roditelja. Trenutno ne Instagram profilu ima oko 90000 pratitelja. Njezini fanovi, ali i obožavatelji lika i djela njenog oca s nestrpljenjem očekuju novu objavu vezanu uz ranije podijeljenu pjesmu – na Instagramu ili službeno, zasigurno će biti velika vijest.

Kurt Cobain napustio je ovaj svijet prije 24 godine. Njegovo stvaralaštvo i dalje je ima globalni utjecaj na glazbu i popularnu kulturu, kao glazbenik i umjetnik nikad nije zaboravljen te danas ima status glazbene ikone. Grupa Nirvana bila je planetarno popularna za vrijeme svoje kratke i burne karijere, a popularnost ne jenjava ni dva desetljeća nakon vrhunca njihove karijere. Mnogi mlađi naraštaji nastavljaju otkrivati  pjesme koje pisao jedan od najvećih glazbenika u povijesti glazbe.

Izvor: Mixer.hr

 


Reci što misliš!