321 kuhaj
Predfinalisti ne znaju raspoznati perad?!
Pobjednik šeste sezone showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ mora znati više od same osnove gastronomije i kulinarstva, čak i pravilno raskomadati meso!
Finale je sve bliže, a napetost na 321-trgu može se nožem rezati jer je žiri showa povisio letvicu očekivanja. Više nije dovoljno „iskemijati“ neko jelo, već i poznavati tehnike obrade namirnica, razmišljati kako kombinirati namirnice te kako jelo prezentirati žiriju.
No, očekivanja su jedno, a stvarnosto potpuno drugo. Za titulu pobjednika bori se pet parova kuhara amatera koji se, nakon 64. epizode showa, i dalje muče s raspoznavanjem mesa peradi!
Pobjednik šeste sezone showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ mora znati više od same osnove gastronomije i kulinarstva, čak i pravilno raskomadati meso!
Finale je sve bliže, a napetost na 321-trgu može se nožem rezati jer je žiri showa povisio letvicu očekivanja. Više nije dovoljno „iskemijati“ neko jelo, već i poznavati tehnike obrade namirnica, razmišljati kako kombinirati namirnice te kako jelo prezentirati žiriju.
No, očekivanja su jedno, a stvarnosto potpuno drugo. Za titulu pobjednika bori se pet parova kuhara amatera koji se, nakon 64. epizode showa, i dalje muče s raspoznavanjem mesa peradi!
„Jel' to fazan? Premali je za fazana… Možda je prepelica“, pita Ivana Otta i Nikolinu, a potom i Davorku za pomoć u prepoznavanju očerupane ptice koju je uzela iz dućana. Dok je ona tražila odgovor na pitanje što točno drži u ruci, Andrea i Barbara podijelile su cijelu patku na dijelove. No, Tomislav Špiček baš i nije sretan podjelom…
"Kak' ste to rastrančirale patku? Pa na karabatku vam nema mesa? Jedan je komad karabatka u temeljcu, a drugi, kažete, je u tavi. To uopće nije karabatak!“, s povišenim je tonom objašnjavao Špiček Splićankama gdje su pogriješile.
„Kao da nisu znale na kakve se komade perad raskomada, a to smo već odavno prošli. Već bi trebale znati kako bi to trebalo izgledati. Ako ukusno naprave jela, bit će dobro. Ali nikako nisam zadovoljan s time da, u ovom predfinalnom tjednu, ne znaju komadati perad!“, priznaje Špiček koji večeras, po prvi put u showu, kuša i ocjenjuje jela natjecatelja zajedno s ostala tri člana žirija.
Tko će dobiti prvu predfinalnu desetku, a tko jezikovu juhu? Odgovore donosi nova epizoda kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, večeras u 21:30 na RTL-u!
Vezane vijesti
-
Davorka i Vjeko nemaju pravo na pomoć dežurnog kuhara, pa će im Špiček uskočiti sa savjetima!
-
Nakon trećeg dana kulinarskog turnira u pripremi jelovnika od tri slijeda, mama i sin Letica oprostili su se od kuhanja na 321-trgu.
-
Kriteriji su se opako postrožili! Ono što je žiriju za 10, ostalim natjecateljima su previše jednostavna jela za ovu fazu natjecanja!
-
Ekipa „Zlatnog praseta“ usred serviranja hrane otkrila da je krivo shvatila koncept ovotjednog zadatka, a dodatno ju je uzdrmala vijest i o pobjedniku dodatne novčane nagrade!
Izdvojeno
-
Prema službenim podacima PU zadarske, polovicom ožujka na području općine Vir evidentirano je 4.647 osoba s prijavljenim prebivalištem.
-
Udruga Volim Vlašići u jakoj konkurenciji dobila je nagradu za najbolji projekt pojedinca/udruge u kategoriji Održivi gradovi i održive zajednice – projekt V.U.N.A. – Vuna u našim aktivnostima.
-
Češće pogledajte na brzinomjer i držite razmak od vozila ispred i ne žurite!
-
Misu Večere Gospodnje u 18 sati u katedrali Gospe Velike predvodit će dubrovački biskup Roko Glasnović
Reci što misliš!