Zabava

CMC Festival

Mladen Grdović opleo po klapama koje pjevaju dalmatinski pop

Mladen Grdović opleo po klapama koje pjevaju dalmatinski pop
Duško Jaramaz/ PIXSELL

Među izvođačima koji su nastupili na sinoćnjoj fešti u Vodicama uoči početka CMC festivala bio je i Mladen Grdović. Uz Grdovića, pred pedesetak novinara i fotoreportera iz Hrvatske i regije nastupili su još Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković, Nina Donelli i Nives Celzijus.

- S hrvatskim estradnim magom, Vedranom Strukarom, surađujem već duže. Na projektu Tri mušketira odradili smo dosta koncerata s Draženom Zečićem i Jasminom Stavrosom. I solo smo odradili neke koncerte.

Ovo ljeto svatko od nas zasebno imamo puno koncerata. Zajedno ćemo odraditi međunarodnu turneju, vjerojatno počinjemo u Australiji, no pojavit ćemo se u Hrvatskoj, Sloveniji…

I ovo ljeto ćeš pjevati na festivalima?

- Kao i svake godine. Vjeran sam Splitskom festivalu, na CMC-u sam zbog ugovora s Croatia Records, na druge festivale više ne idem. Nisam se još oprostio, ipak sam ja festivalski “tip”.

Što izdavački pripremaš do kraj godine?

- Poslije ljeta na red dolaze dueti. Radi se o duetima sa svima s kojima sam glazbeno do sada surađivao, primjerice Stavros, Lidija…

Cijeli si život vjeran dalmatinskoj pismi. Danas mladi masovni slušaju cajke, kako to objašnjavate.

- Neki naši izvođači su se našli u tome, ali to je njihova stvar. Ja sam ostao dosljedan. Iza mene su desetljeća karijere, 50 posto pjesama su mi ljubavne, a 50 posto Dalmacija. Ove godine slavim 40 godina od izdavanja prve ploče i planiram veliki koncert u zagrebačkoj Areni.

Koje je najveće ime dalmatinske pisme?

- Teško je to reći. Jednom je Đorđe Peruzović rekao da je jedino Grdović ostao vjeran Dalmaciji. Barem dok klape nisu postale popularne.

Što s klapama koje pjevaju dalmatinski pop?

- Sve je to kopija pisama koje smo otpjevali Mišo, ja i neki drugi izvođači. Klape su prije bile acapella ili uz mandolinu i eventualno gitaru. Sada to ide u smjeru popa i zabave. Vjerojatno su vidjeli da se tu da nešto zaraditi, ali svatko ima pravo birati svoj smjer, piše Dalmacija danas.


Reci što misliš!