Zabava

KvartArt 2018.

Miroslav Tadić i violinistica Yvette Holzwarth večeras u Žutinelu

Miroslav Tadić i violinistica Yvette Holzwarth večeras u Žutinelu

U petak, 22. lipnja održat će se četvrti po redu koncert u sklopu drugog zadarskog urbanog festivala KvartArt 2018., a nastupit će Miroslav Tadić, gitara i Yvette Holzwarth, violina.

Koncert pod zvijezdama održati će se u Žutinelu – parkiralištu u sklopu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića na Voštarnici s početkom u 21 sat.

Miroslav Tadić, zajedno s braćom Teofilović nastupa dan ranije u crkvi sv. Nikole u sklopu Koncertne sezone Zadar. No, uvijek otvoren za nova iskustva te svojom profesijom naklonjen prenošenju vlastitog znanja, nije mogao odoljeti još jednom nastupu na festivalu kako bi svoju glazbu približio i mlađoj populaciji.

Zbog toga će ovaj koncert biti sasvim drugačiji nego li onaj dan ranije u sklopu zadarske Koncertne sezone. Tadić i Holzwarth će na koncertu pod zvijezdama svirati sasvim novim program kojeg su pripremili kroz posljednjih godinu dana a obuhvaća world music repertoar od Brazila do Makedonije!

Miroslav Tadić već dugi niz godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Radi kao pedagog na Sveučilištu u Kaliforniji. Njegov repertoar glazbe sačinjavaju gotovo uvijek folklorne teme iz cijele balkanske regije, a u njima se ističe kao gitarist, skladatelj, aranžer i improvizator.

U slučaju kiše koncert će se održati u Skate parku.

Ulaz na koncert je besplatan.


Reci što misliš!