Zabava

velike holivudske face

Na Pagu se snima postapokaliptični film "The Islander"

Na Pagu se snima postapokaliptični film
Radio Pag

Na Pagu, ali i na još nekim lokacijama u Hrvatskoj, snima se film The Islander (Otočanin). Za potrebne snimanja filma dijelovi otoka Paga, Hvara i Brača te Splita, Trogira i Vodice i uvala Jablanac, scenografski su pretvoreni u postapokaliptičan svijet

Informacija o snimanju filma izašla je prije petnaestak dana, no tada još uvijek nismo znali o čemu se točno radi budući da je cijelo snimanje bilo obavijeno velom tajne.

U filmu glume James Cosmo (Igre prijestolja, Hrabro srce), Caroline Goodall (Emily u Schindlerovoj listi), Jim Sweeney (serija Outlander), Marc Ilso (serija Vikinzi), Sarah-Sofie Boussnin, Ivana Dudić, Jamie Wilson (Blade II, Hellboy), Slavko Sobin, Goran Bogdan, Sergej Trifunović, Billy Barratt i Danica Nedeljković, najmlađi članovi glumačke postave koji igraju glavne dječje uloge u filmu. 

U snimanju filma sudjeluje stručnjak za specijalne efekte David Sudd koji je radio na poznatim filmovima kao što su Star Trek: Beyond, Hobbit, X-men: Posljednja fronta, Harry Potter i Plameni Pehar, Crni labud, Alisa u zemlji čudesa i mnogim drugim te set dizajner Itamara Zechovala. U filmskoj ekipi je oko 200 djelatnika i statista. Producenti filma su Neb Chupin, Matthew G. Zamias i Miroslav Mogorović.

The Islander (Otočanin) je akcijsko-fantastični film u kojem se govori o otočaninu Nebu kojeg progoni vizija budućnosti koju je vidio kao dječak, a u radnju filma su uvedeni elementi tradicije i načina života ljudi koji žive na hrvatskim otocima te izvorna priroda zbog kojih fantastični elementi izgledaju vrlo realistično. Snima se post-apokaliptični svijet okužen olujnim horizontom, ispunjen utrkama futurističkih glisera, zakulisnim igrama vladajućih te pričom o ljubavi i prijateljstvu.

Premijera filma očekuje se krajem ove godine.


Reci što misliš!