Zabava

hdu top lista

Ovo su hitovi koje ste najviše slušali na radijskim postajama u prvoj polovici godine

Ovo su hitovi koje ste najviše slušali na radijskim postajama u prvoj polovici godine
Borna Filic/PIXSELL

Prvo mjesto pripada Petru Graši s najvećim brojem emitiranja pjesme 'Ako te pitaju', a brojem samih radijskih postaja dominiraju grupa Vatra i Massimo s hitom 'Nama se nikud ne žuri'

Nakon objavljene polugodišnje liste najprodavanijih albuma u 2018. godini, Hrvatska diskografska udruga donosi poredak najemitiranijih pjesama u prvoj polovici godine. Preko 130 radijskih postaja u Hrvatskoj zabilježilo je desetke tisuća izvođenja pjesama koje HDU smješta u najslušanijih 40 do kraja lipnja ove godine.

Žanrovi popa i zabavne glazbe pritom su najslušaniji, što dokazuje i prvo mjesto ove liste na kojoj se nalazi Petar Grašo sa svojom pjesmom ‘Ako te pitaju’, u izdanju Tonike, hitom koji je na radijskim postajama izveden najviše puta. Također, u prvih 5 nalaze se i Nina Badrić s hitom ‘Mijenja se vrijeme’ iza kojeg stoji Aquarius Records, a potom slijede izdanja Croatia Recordsa – Željko Bebek i Oliver Dragojević s pjesmom ‘Ako voliš ovu ženu’ te Damir Kedžo i ‘Vojnik ljubavi’.

Međutim, u obilju pop i zabavnih hitova ove liste, u poredak se smjestilo nekoliko hitova rock žanra. Zanimljivo, valja istaknuti jedan hit koji je zauzeo visoko drugo mjesto, a pritom je emitiran na najvećem broju radijskih postaja. Radi se o rock singlu ‘Nama se nikud ne žuri’ u izvedbi Massima i grupe Vatra koji izdaju Aquarius Records i Dallas Records.

Ovaj je singl također, prema prošlotjednom poretku HR Top 40, zauzeo prvo mjesto, a ujedno prednjači i na regionalnim listama u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj.

Najnovije informacije o emitiranju domaće glazbe u Hrvatskoj možete pratiti na web stranici HR Top 40, službenom kanalu Hrvatske diskografske udruge. Top-lista HDU-a jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje.


Reci što misliš!