Zabava

ljetne igre

U srijedu City Games kvalifikacije u Posedarju!

U srijedu City Games kvalifikacije u Posedarju!

Popularne ljetne igre za sve generacije ove srijede dolaze u Posedarje u sklopu svoje međunarodne turneje. Nakon osam uspješnih sezona, 299 događaja i gotovo milion prijeđenih kilometara, igre u svoju devetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 30 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa. City Games turneju će na sportskim terenima uživo pratiti čak 50 tisuća gledatelja.  

Podsjetimo se, City Games je prošle godine, putem čak 9 televizijskih postaja, na malim ekranima pogledalo 10 miliona gledatelja. Ove godine podršku projektu dala je i Hrvatska turistička zajednica.

U Posedarje City Games karavana stiže nakon igara održanih u Šibeniku. Ovaj sportsko-zabavni spektakl sa statusom kvalifikacija, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održati će se 8. kolovoza na rivi u Posedarju sa početkom u 19:30 sati u organizaciji Općine Posedarje i agencije Adria events. Izazovne igre čekaju na hrabre ekipe sastavljene od šest članova, od čega moraju biti minimalno dvije predstavnice nježnijeg spola.

U Posedarju će se ekipe nadmetati u modernim inačicama tradicionalnih City Games igara kao što su leteći vaterpolo, morska alka, morska košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i veslo. 

Nakon Posedarja City Games karavana nastavlja turneju po Hrvatskoj koja će se završiti velikim finalom 26. 8. u Viru.

“Pobjednička ekipa u Hrvatskoj, osim titule prvaka, osvaja skijaški vikend na Mariborskom Pohorju i boravak u Gorskom wellness centru Bolfenk. Pored toga ostvaruje i pravo nastupa na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Luksemburgu. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica.  U Luksemburgu će Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka.” objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

 


Reci što misliš!