Zabava

City Games: Karlobaškoj Cesarici zlato iz Posedarja

City Games: Karlobaškoj Cesarici zlato iz Posedarja

Obala Novigradskog mora ugostila je predposljednje City Games natjecanje prije velikog hrvatskog finala.

U organizaciji Općine Posedarje i agencije Adria Events, na Posedarskoj rivi nadmetale su se ekipe iz Šibenika, Cesarice, Malog Lošinja, Posedarja i vatrogasaca iz Zagreba. Zlatnu medalja oko vrata stavila je ekipa „Cesarice“  koja je nakon tri morske i tri kopnene igre imala najviše bodova. 

Natjecanje u Posedarju započelo je sa morskim igrama „Leteći vaterpolo“,  „Spašavanje turistkinje“ i „Mošarka“.  U dvije i pol minute igranja letećeg vaterpola, ekipa Cesarice pospremila je u svoj gol punih 130 poena i time svojoj ekipi donosi prvih 8 bodova. 

Uslijedila je igra „Spašavanje turistkinje“ u kojoj također Cesarica za najmanje vremena spašava svoje djevojke. Za samo 1:39 min spasioc Cesarice pliva, vesla i vraća svoje djevojke sa otoka na kopno i svojoj ekipi donosi maksimalni bodovni učinak nakon dvije igre. Lidere bodovno u stopu prate domaći momci i djevojke, a svoju prvu pobjedu u igrama ostvaruju u igri „Mošarka“ i atmosferu među okupljenim gledateljima dovode do usijanja.

Na kopnenom dijelu natjecanja bude se „Jazavci“ sa Malog Lošinja, koji su i na ove igre došli morskim putem. Sa dva najbolja rezultata u igrama „Alka“ i „Utrka magaraca“ potpuno kompliciraju situaciju na ljestvici pa su prije posljednje igre „Konop“ čak četiri ekipe imale mogućnost osvojiti zlatnu medalju.

Rasplet se dogodio nakon potezanja konopa u kojem je Šibenik osvojio maksimalnih 12 bodova i u posljednjoj igri stigao do medalje za treće mjesto. Iako su u finalu potezanja izgubili, bodovna zaliha iz prethodnih igara bila je dovoljna da Cesarica osvoji prvo mjesto i zasluženo objesi zlato oko vrata.

Stjepan Lisac, član pobjedničke ekipe iz Cesarice, imao je samo riječi hvale za domaćine i organizaciju. „Zahvaljujemo se Općini Posedarje na pozivu, odličnom gostoprimstvu i manifestaciji. Cijela ekipa Cesarice uživala je u natjecanju i na sreću kući odlazimo sa zlatnom medaljom oko vrata“.

„U ime ekipe Jazavci sa Malog Lošinja zahvaljujem se organizatoru na vrhunskoj zabavi, odličnoj atmosferi i pravom sportskom duhu. Rado nastupamo na ovom događaju i dok vas god budemo mogli pratiti biti ćemo dio City Games-a. Veselimo se finalu i očekujemo dobru zabavu kao i do sada, a neka najbolji pobjedi“ izjavio je Gordan Antoninić, kapetan ekipe Malog Lošinja.

Domaćoj ekipi nedostajao je jedan bod do medalje, ali to im nije poremetilo dobro raspoloženje „Odlično smo krenuli danas sa morskim igrama, ali nažalost na kopnenom djelu smo ispustili prednost i na kraju osvojili odlično četvrto mjesto. Cijela ekipa je dala sve od sebe i u igrama i zu zabavi, a do sljedeće godine za igru konop moramo poraditi na masi“ rekao je Stipe Brala, kapetan ekipe Posedarja.             

City Games svoj put po Hrvatskoj nastavlja u Dugoj Resi 19. Kolovoza a potom slijedi i veliko finale na Viru koje će se održati 26. Kolovoza.  Posljednje događaje ispratiti će i nova scenografija koja će cijeli projekt podići na još višu razinu.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu www.city-games.com , a igre možete da pratite i putem Facebooka i Instagrama.

REZULTATI – POSEDARJE (HR KVALIFIKACIJE) 08.08.2018

1. mjesto: Karlobag (Cesarica) - 33 boda
2. mjesto: Mali Lošinj (Jazavci) - 32 boda

3. mjesto: Šibenik (Crnica) - 30 bodova

4. mjesto: Posedarje (Posedarje) - 29 bodova
5. mjesto: Zagreb
(Gasni vlak) - 8 bodova
 


Reci što misliš!