Zabava

operna diva

Antonella Malis na obje večeri Dalmatinske šansone pjevat će o snazi ljubavi

Antonella Malis na obje večeri Dalmatinske šansone pjevat će o snazi ljubavi

Hrvatska operna diva, sopranistica Antonella Malis iz koje uz eleganciju zrači profinjeni glas, zbog prirodnog, toplog i iskrenog estradnog pristupa publici, u zadnje je vrijeme nazočna na brojnim glazbenim manifestacijama diljem Hrvatske ali i svijeta.

Iskrenost i ljubav prema životu uz uvažavanje svega onog što ju okružuje postala je jedna od najprepoznatljivijih opernih diva koja i u ove ljetne dane neumorno stvara nove, sebi još uvijek nedovoljno otkrivene glazbene moći koje veličaju ljubav i život.

Potpuno je predana i opčinjena ljepotama života, što nastoji interpretirati kroz svoj profinjeni i zanosni glas, a što je publika itekako prepoznala. Antonella je osoba koja poštuje sve što je okružuje, a njeni najbliži, kao i njena publika to prepoznaju i cijene.

Nakon nedavnog posjeta Sarajevu za vrijeme Sarajevo Film Festivala otkrila je da sa popularnom bosansko hercegovačkom književnicom i producenticom Indirom Kučuk-Sorguč već neko vrijeme radi na zanimljivom glazbeno-scenskom projektu koji će ugledati svjetlo dana sljedeće godine.

Riječ je o prvom bosanskohercegovačko-hrvatskom mjuziklu «Most» u kojem Antonella igra lik Anđela koji svojom toplotom i ljubavlju povezuje dvije sukobljene strane i čini da ljubav nadilazi sve prepreke.

Koliko energije, htijenja, upornosti i ljubavi prema glazbi ima u ovoj gracioznoj opernoj divi potvrđuje i podatak koji nam je otkrila a tiče se daljnjih glazbenih otkrića.

Naime, Antonela je predstavila video spot pjesme „Ludi pir“ (glazba Emir Kulenović, tekst Vesna Bionović Grubić, aranžman Aleksandar Valenčić, klarinet Josip Mimica) s kojom će ove godine debitirati u natjecateljskoj večeri Dalmatinske šansone „Šibenik 2018.“ 18.kolovoza 2018.

Javnost će upravo uoči večeri Dalmatinske šansone imati po prvi put javno svjedočiti interpretaciji pjesme koju je snimila „Medvidprodukcija“ iz Pule, a sama pjesma po riječima Antonelle govori o dubokom principu ženskog srca, ranjenosti, strasti, ali i ljubavi koju prihvaća kao svoju najveću snagu i inspiraciju ženske senzualnosti osviještenog stanja voljenosti i postojanja.

U prvoj večeri Talijanske canzone 17. kolovoza Antonella će interpretirati svjetski poznatu pjesmu Parla Piu piano iz fima Kum/IL Padrino.

„U svakom slučaju u obje večeri pjevam i veličam snagu ljubavi naše najmoćnije energije strasti življenja. Prvu večer talijansku kanconu Parla piu piano, a u natjecateljskoj „Ludi pir“.


Reci što misliš!