Zabava

uz klapu Leut i Big Band by Hawlina!

Večeras glavna ovogodišnja fešta Silbenskog kulturnog ljeta

Večeras glavna ovogodišnja fešta Silbenskog kulturnog ljeta

Na Silbi će se večeres, 18. kolovoza održati glavna ovogodišnja fešta Silbenskog kulturnog ljeta – Silba Summer Festivala i to ona prava dalmatinska!

Za odličnu atmosferu uz dalmatinske i klapske hitove pobrinut će se zadarska klapa Leut i Big Band by Hawlina. Organizatori na čelu s Kristijanom Lopcem, predsjednikom TZ mjesta Silba očekuju da će večeras cijeli otok zoru dočekati na nogama, uz dobru kapljicu i sjajnu glazbu, a cijeli spektakl započet će u 21 sat, na trgu ispred škole.

Klapa Leut već je više puta nastupala na Silbi, uz odlične reakcije publike, a Big Band by Hawlina također uživa veliku popularnost na otoku. Ovaj zanimljiv orkestar čini 15 akademski obrazovanih glazbenika,  a svi su članovi slovenske obitelji Hawlina koja već više od 50 godina ljetuje na Silbi i sudjeluje u gotovom svim aktivnostima na otoku.

Teren za ovu veliku feštu priprema se već od ranog jutra, uz pomoć volontera, no ni to nije sve. Danas se na Sibi održava i popularni Aquatlon. Već u 12,30, na Sotorišću je započeo Mini Aquatlon, a sat vremena kasnije i glavni, Start Super Sprint Aquatlon.

Valja svakako naglasiti i da se velika akcija „Say NO to Plastic Bags“ koju je pokrenuo Kristijan Lopac zajedno s volonterima s otoka i dalje uspješno nastavlja! Nakon Alana Bjelinskog, Roberta Knjaza, Mije Begović i brojnih drugih poznatih i javnih osoba koje su ove godine posjetile Silbu, u javnu kampanju koja želi da Silba bude prvi otok u Europi na kojem se neće koristiti plastične vrećice i koji će aktivno provoditi čišćenje plaža od plastičnog otpada, uključili su se novi promotori kampanje. Tu je Marijo Moznik, hrvatska legenda u gimnastici i Ivana Bilić Kuljerić zajedno s glazbenikom Nikolom Krbanyevitchem, koji su se ovog ljeta na Silbi predstavili kao I.N.K. Experiment Duo, s čak dva sjajna koncerta.

 


Reci što misliš!