Zabava

ideja za đir

Filmski festival u Betini: Večeras dokumentarci, sutra i u nedjelju hrvatski hit naslovi

Filmski festival u Betini: Večeras dokumentarci, sutra i u nedjelju hrvatski hit naslovi

Ljubitelji sedme umjetnosti danas, u subotu i nedjelju susrest će se na Betina film festivalu. Tamara Šoletić, Vinko Radovčić, Ivica Perinović, neka su od imena koji sudjeluju u programu filmskog festivala u Betini. Zadarski student Frane Bilić jedan je od organizatora.

Festival je rezultat kreativne energije Mirage studija, udruge za promicanje audio-vizualnog stvaralaštva i kreativne industrije.

Na Trgu uz more - crveni tepih, a u četiri dana možete pogledati 60 fimova!

Brojni hrvatski i međunarodni filmovi uvršteni su u kategorije animiranog, dokumentarnog i igranog filma kojeg će gledati Betinjani i gosti. Međunarodni natjecateljski program BAFF-a prikazuje autore iz cijelog svijeta, od Farskih otoka pa sve do Indonezije.

Gosti festivala bit će i splitski filmaši Boris Poljak i Vlado Zrnić.

''Kino otok'' naslov je kratkometražnog filma Ivana Ramljaka koji će se prikazati u sklopu okruglog stola posljednjeg  festivalskog dana. Kako potaknuti odlazak u kino i otvoriti otoke prema filmskoj umjetnosti svi zainteresirani mogu saznati na raspravi u nedjelju.

Od  hrvatskih igranih kratkometražnih filmova organizatori izdvajaju filmove Behemot Igora Dropuljića, U Plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović i Marica Judite Gamulin, a od dokumentarnih Uvik isto Slavice ŠnurMezostajun Ivana Ramljaka i Dragi susjedi Nebojše Slijepčevića. Animirane hrvatske filmove predstavljaju Biciklisti Veljka Popovića i Nestali s kišom Siniše Ercegovca.

Dugometražni filmovi hrvatske produkcije koji su izvan konkurencije prikazivat će se u večernjim satima na glavnom betinskom trgu. Svaka večer rezervirana je za jedan film, a u Betini imate priliku pogledati filmove nagrađene na ovogodišnjem Pula Film Festivalu: 8. povjerenikLada kamenski, Comic Sans.

Osim u fotografskoj radionici posjetitelji festivala imaju priliku sudjelovati i u radionici izrađivanja storyboarda, radionici glumačkog karaktera te radionici filma u jednom kadru. Filmske radionice namijenjene su djeci i mladima, a prijaviti se može preko službene facebook stranice Betina Film Festivala.

Nakon dodjela nagrada u međunarodnim i hrvatskim kategorijama, festival će zatvoriti bendovi ‘ Teški osjećaj’ i ‘Rezerve’, a DJ Tabula će kao i ostale večeri festivala rasplesati ljubitelje filma do ranih jutarnjih sati.

Festival podržava Općina Tisno, TZ Betina, Prezentacijski centar Betina, NP Kornati i PP Vransko jezero.

BAFF je neprofitni festival što znači da su sve projekcije filmova i događanja besplatni. Sve se održava u centru mista na glavnom trgu, u parku te u Prezentacijskom centru Betina. Program pogledajte na stranicama FESTIVALA.


Reci što misliš!