Zabava

uz kćer ivanu

Večeras na Viru legendarni Mišo Kovač

Večeras na Viru legendarni Mišo Kovač
I. Ivanovic/ PIXSELL

Povratak mitskog pjevača Dalmacije na otok nakon više od trideset godina! Zatvorit će »Virsko ljeto 2018« na koncertu s kćerkom Ivanom. Evo što nam je kazao uoči koncerta!

Mitski pjevač Dalmacije Mate Mišo Kovač vraća se na Vir tridesetak godina nakon posljednjeg nastupa na otoku.

Doduše, postoji i nešto drukčija predaja koja kaže kako je Mate Mišo i polovicom devedesetih nastupao na otoku, gotovo sigurno u nekadašnjem Disko baru »More« sada pretvorenom u »Tommy« trgovački centar, pa je razmak nešto kraći, ali Mišo se toga ne sjeća. Dvadesetak ili tridesetak godina od posljednjeg nastupa, ljubiteljima Najvećeg potpuno je svejedno.

- Pjevao sam osamdesetih godina - samouvjereno stavlja Mišo »točku na i« oko ove  teme te najavljujući povratnički koncert u karijeri koja traje najmanje 47 godina tijekom kojih je prodao nevjerojatnih 20 milijuna ploča, CD-ova, audio kaseta, DVD-a i ostalih nosača zvuka.

Njegov opor i pomalo sirov vokal uz karizmatičnu pojavu i himničke hitove koji su postali opće mjesto dalmatinskog identiteta, dominirao je na svakom od 41. studijskog albuma, kompilacija i reizdanja, dok su nastupi uživo oduvijek bili fascinacija njegovom pjevačkom karizmom.

Gotovo pedeset godina glazbene karijere s bezbroj vječnih pjesmama, himni svih generacija, od pjevača koji je vjerojatno jedini u svijetu objavio CD s naslovom »100 hitova«. Pitamo ga: je li još nešto ostalo za reći ili se »odmotala stara tunja« – kako su to jednom kazali Arsen Dedić i klapa »Šibenik«? Mišo prkosno odgovara:

- Samo će publika odlučiti kada će mi se do kraja odmotati ta stara tunja.

Ima pravo.

Dovoljno je da samo podigne ruku. Tako je počeo i najveći koncert ikad na ovim prostorima, 1993. godine na Poljudu kao „Noć svijeća“. Ako bi se tražio najveći ili možda najosobniji, svakako najemotivniji, bio bi to splitski. Već nakon prve minute koncerta i prije samog refrena uvodne pjesme, baklje su već obasjale splitski stadion.

- Teško je izdvojiti samo jedan koncert, jer imam takvu publiku koja me prima gdje god dođem. Spomenuo bih ipak najveći koncert na Poljudu gdje se okupilo 53 tisuće ljudi - kaže šibenski pjevač. Ipak, odavno više nije tako, iako publika i dalje hrli makar vidjeti svog idola.

Došle su godine, ali su pjesme ostale. Došla je i unuka Elena, pa je sada sve na mjestu; supruga Lidija, kćerka Ivana s kojom će nastupiti na Viru, obitelj…

- Najbliža mi je supruga Lidija, no sretan sam što je Ivana zasnovala svoju obitelj. Unuka Elena velika je radost Lidiji i meni, dok moj sin Edi živi i dalje u mom srcu - zaključio je mitski pjevač. Koncert je u subotu 8. rujna na virskoj rivi s početkom u 21 sati, a ulaz je besplatan.


Reci što misliš!