Zabava

kralj dobre zabave

"Dueti" Mladena Grdovića bilježe značajan rast prodaje

Duško Jaramaz/ PIXSELL

Tko kaže da zabavne glazbe nedostaje na hrvatskim top listama? Prema prošlotjednoj listi prodaje, uz najpopularnije albume Olivera Dragojevića, Amire Medunjanin, Mie Dimšić te festivalskih izdanja, zabavna glazba također je pokazala pozitivan pomak u prodanim albumima.

Među njima pozicije zauzimaju dva velika vokala hrvatske zabavne glazbe – Mladen Grdović i Zlatko Pejaković. Njihove albume s ovog poretka izdaje Croatia Records.

Album 'Dueti' Mladena Grdovića obuhvaća vesele tonove nastale u suradnji s izvođačima kao što su Mejaši, Lidija Bačić, Mate Bulić, Jasmin Stavros, Ivana Kovač i ostali. Sve su to dueti nastali tijekom 40 godina karijere ovog Dalmatinca čije se pjesme pjevaju na gotovo svakom slavlju. Pjesme poput 'Tu je moj dom' otpjevane s Bepom Matešićem ili 'Dalmatinac i Dalmatinka' u kojoj mu se pridružila Lidija Bačić, zatim 'Mi imamos mnogos problemos' otpjevane s Tomislavom Ivčićem pod imenom Duo Pegla, tek su neki od hitova s albuma koji su osvojili srca mnogobrojne publike.

Na ovoj mu se listi pridružuje i Zlatko Pejaković, i to s albumom 'Zlatko 2018' – novim ovogodišnjim izdanjem koje je ovog ljeta osvježilo slušatelje svojim zabavnim tonovima. Za vjerne obožavatelje, Zlatko je u ovo izdanje smjestio pjesmu 'Ribarica' s kojom se predstavio na CMC festivalu u Vodicama, zatim pjesmu 'Dalmacijo, fala ti' otpjevanu s klapom Cambi te zanimljivu hit-kombinaciju 'Mix Moji splitski festivali' s njegovim najvećim uspješnicima s tog najprestižnijeg hrvatskog festivala zabavne glazbe. Zlatko Pejaković jedan je od najdugovječnijih hrvatskih pjevača, a ovogodišnji album daje naslutiti da se njegovim hitovima za hrvatske slušatelje ne nazire kraj.

Na prvom i drugom mjestu i dalje se nalaze albumi Olivera Dragojevića. Na prvome mjestu nalazi se izdanje ‘A L’olympia’ iza kojeg je Aquarius Records. Drugo mjesto zauzima album ‘100 originalnih pjesama: Oliver Dragojević’ u izdanju Croatia Recordsa.

Aleš Pipan uoči ABA Superkupa: Hrabro ćemo se suprotstaviti Cedeviti

Košarkaše Zadra u petak očekuje prva službena utakmice ove sezone. Riječ je o četvrtfinalnoj utakmici ABA Superkupa u kojoj će Zadar odmjeriti snage sa zagrebačkom Cedevitom


Reci što misliš!