Zabava

oklade kreću

Kako će se zvati beba princa Harryja i Meghan Markle?

Kako će se zvati beba princa Harryja i Meghan Markle?
Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

Prvo dijete britanskog princa Harryja i vojvotkinje Meghan na svijet će doći na proljeće sljedeće godine. Pretpostavlja se da je termin porođaja krajem ožujka ili početkom travnja iduće godine, a kraljevska obitelj po običaju nije javno objavila točan datum.

Britanske kladionice ponudile su okladu na ime bebe čim je objavljeno da je Meghan trudna. Za sada na kladionicama vode imena Albert, Arthur, Victoria i Diana, ali i imena Harryjevih bake i djeda, Elizabeth i Philip.

Harry i Meghan morat će slijediti određena pravila za davanje imena djetetu, ali će biti puno slobodniji u izboru od Kate i Williama. Budući da dijete Harryja i Meghan nema gotovo nikakve šanse sjesti na britansko prijestolje, ono može nositi i ime koje nije u kraljevskoj tradiciji. Po pravilu britanske kraljevske obitelji, što si niže u redu za prijestolje, možeš imati više izbora kada je riječ o davanju imena svojoj djeci.

Primjer je i princ Andrew, koji je u trenutku rođenja svojih kćeri Beatrice i Eugenie bio četvrti u redu za britansku krunu. Imena Beatrice i Eugenie u britanskom plemstvu su jednako neuobičajena kao recimo imena Apple i Blanket (Jabuka i Deka) koja nose djeca holivudskih zvijezda.

Stoga će Meghan i Harry imati slobodan izbor, ali će morati poštovati pravilo koje kaže da se ime djeteta ne objavljuje odmah po rođenju.

Britanski tabloidi pretpostavljaju da bi Harry ako dobije kćer, mogao izabrati ime svoje pokojne majke. Budući da William i Kate nisu izabrali Dianino ime (zbog činjenice da bi dijete moglo trpjeti pritisak javnosti i konstantne usporedbe s pokojnom bakom), Harry bi to mogao učiniti.


Reci što misliš!