Zabava

''glas''

Završilo snimanje novog filma Ognjena Sviličića

Završilo snimanje novog filma Ognjena Sviličića

Završilo je snimanje dugometražnog igranog filma "Glas" redatelja Ognjena Sviličića, čija se premijera očekuje na jesen iduće godine, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Film je sada u montaži, a pod radnim naslovom "Bog u cipeli" sniman je na lokacijama u Zagrebu, Šibeniku i okolici te Vodicama i na otoku Murteru.

Radnja prati dječaka Gorana koji dolazi u katolički dom, no bijesan na cijeli svijet odbija se moliti. Što ga više prisiljavaju na molitvu i na pravila doma, on je sve buntovniji, ali u svom tom otporu dogodi mu se čudesno iskustvo.

U filmu prvi put glume u glavnim ulogama Franko Jakovčević i Belma Košutić, a u ostalim ulogama su Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić i mnogi drugi.

Direktor fotografije je Marinko Marinkić, scenografkinja Ivana Škrabalo, kostimografkinja Emilija Ivanovska Atanasovska, majstorica maske Iva Kurobasa, majstor tona Igor Popovski i montažerka Nataša Pantić.

"Glas" je međunarodna koprodukcija Maxima Filma iz Zagreba, makedonskog Skopje film studija i srpskog Biberche productions.

Film je sufinanciran sredstvima HRT-a, HAVC-a, Filmskog centra Srbije te Makedonske filmske agencije.


Reci što misliš!