Zabava

ekstravagantna diva hrvatske glazbe

Magična večer uz Josipu Lisac u zadarskom Arsenalu

Magična večer uz Josipu Lisac u zadarskom Arsenalu
Bojan Bogdanić

Josipa Lisac sinoć je svojom magičnom i snažnom vokalnom interpretacijom uz sjajan bend pred publikom u zadarskom Arsenalu još jednom dokazala da je istinska glazbena diva!

Ovo nije prvi Josipin nastup u jedinstvenom ambijentu Ilirijinog Arsenala, a već prvim taktovima "Boginje" počelo je fino i meditativno poniranje u njezin svijet. A to nije samo svijet duboke i emotivne glazbenice u sinergiji s bendom, Josipa nudi više od toga.

Ne samo da se posvećuje svojem bendu, ona razgovara s publikom, dijeli svoja zapažanja i ono vrlo zanimljivo - poeziju.

"Jednoj ljubavi", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Hir", "Danas sam luda", "Magla", "1000 razloga", publika je uživala u oko sat i pol vremena koncertne magije, žene koja je osvojila generacije, i to i dan danas radi upravo suradnjama glazbenim suradnjama, npr. s bendom Quasarr, Chui, i zanimljivo, s Hladnim pivom!

Ne možemo bez spominjanja Josipinog osebujnog stila. Mnogi je uspoređuju s Madonnom i Lady Gagom, ona ne slijedi trendove, na neki način je ispred svojeg vremena.

Ne boji se strasti, ne boji se drame i ekstravagancije.

Nevjerojatne kombinacije, spoj nespojivog, glamur, originalnost, haute couture - to je Josipa Lisac, ''cjelokupan doživljaj'' - ljudi je dožive i glazbeno i vizualno.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere uvijek je imala svoj cilj, ostala svoja, kreativna, snažna i nevjerojatno karizmatična umjetnica koja  danas bez sumnje predstavlja ''glazbenu instituciju za sebe''. Sigurno je to taj faktor X, ono što bi se u medijima nazivalo ''tajnom uspjeha''.


Reci što misliš!